Hlavní obsah

100. výročí StarDance a plejáda slavných gratulantů: Čvančarová, Schneiderová a Vojtek i zatančil

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý díl 12. ročníku StarDance je za námi a nejenže se jednalo o první vyřazovací kolo letošní řady, také šlo o jubilejní 100. živý přenos. Díky kulatému výročí jsme mohli vidět celebrity nejen na parketu, ale také v hledišti. Kdo taneční soutěž opustil jako první, jaké známé osobnosti se přišly podívat a jak na své výkony vzpomínají účastníci předešlých řad?

Článek

Tolik slavných hostů, kolik se jich sešlo na slavnostním 100. dílu taneční soutěže StarDance, studio v Křižíkově pavilonu na Výstavišti ještě pojmout nemuselo. Večer s bývalými účastníky a jejich tanečníky se nesl na vlně vzpomínání a notné dávky nostalgie. Například Marek EbenTerezou Kostkovou se při zpětném pohledu do první řady StarDance usmívali nad tím, jak si tehdy ještě vzájemně vykali.

Když hvězdy tančily

Celou show zahájil vítěz historicky první StarDance z roku 2006 – Roman Vojtek, který tematicky vytančil z dortu a způsobil dojetí nejen u moderátorky Terezy Kostkové. Slavnostní večer si nenechaly ujít ani další celebrity z bývalých ročníků - Leoš Mareš, Bára Poláková, Matěj Ruppert nebo například Jitka Schneiderová. Podle jejich výkonů se tanec jen tak nezapomíná a bývalým soutěžícím i chybí. Jak se svěřila Schneiderová, kdyby byla možnost, do StarDance by šla znovu a ráda.

Řada celebrit si přišla zavzpomínat a připomenout atmosféru StarDance do hlediště - například farářka Martina Viktorie Kopecká s partnerkou, Marek Taclík, Anna K., Gabriela Soukalová nebo tanečník Petr Čadek s manželkou Jitkou Čvančarovou. O tomto páru se říkalo, že u nich jiskra přeskočila právě při StarDance, ale kdepak. Jitka se prý zakoukala úplně jindy: „My jsme začínali tím, že Petr dělal pro charitativní účely striptýz v Lucerna Music Baru a já jsem se chytla.“ Důkazem toho, že tanec (obzvláště striptýz) je klíčem k ženskému srdci, jsou dvě děti Petra a Jitky – dcera Elena Emilie a syn Theodor Christian.

Hvězdy večera

V prvním vyřazovacím kole jednoznačně dominovaly slavné ženy. Podle poroty a diváků zazářila především Eva Adamczyková s Jakubem Mazůchem, ale i Evin manžel Marek Adamczyk předvedl úctyhodný výkon. Dále ohromný úspěch sklidili Tereza Mašková s tanečním partnerem Danielem Kecskemétim, Darija Pavlovičová a Dominik Vodička a Iva Kubelková po boku Martina Prágla. Ivu v publiku povzbuzovala její mladší světlovlasá kopie, dcera Natálka, kterou doprovodil Adam Mišík, jenž se StarDance zúčastnil v roce 2018. Natálka s Adamem spolu tvoří pár, a tak bylo nasnadě, že je Marek Eben podrobí výslechu: „Jak by Adam hodnotil taneční výkon své potencionální tchyně?“ nebo, „Patřil bys rád do rodiny takovéto tanečnice?“

První vyřazování

Přes slavnostní, až dojemnou atmosféru došlo i na první vyřazovací kolo a s ním i první stresový závěr večera. Jak trefně poznamenal Marek Eben: „Tu bezstarostnou atmosféru tanečního parketu nahradila světelná iluminace jatek.“ A začalo vyřazování. Postupujícím párům padaly ze srdcí balvany, až to bylo slyšet i v domácnostech televizních diváků. Z dvojic, které si postály na parketě nejdéle - cukrář Josef Maršálek s Adrianou Maškovou a David Prachař se Zuzanou Dvořákovou Šťastnou, skončil večer méně šťastně pro Davida Prachaře a jeho partnerku. „Někdo musel být první, ale zase je hezké, že jsme vypadli, a toho si cením, ve stém díle. Což se ještě nikomu nestalo.“ uzavřel své vystoupení optimisticky Prachař.

Načítám