Hlavní obsah

StarDance 2023: V letošní sestavě tančí Chýlková, Kubelková i Maršálek

Foto: Petr Hloušek / Právo / Profimedia

Foto: Petr Hloušek / Právo / Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvouleté pauze můžete znovu sledovat, jak to vypadá, když hvězdy tančí. Populární soutěž StarDance je zpátky a s ní i další desítka slavných, kteří se budou snažit držet krok s profesionálními tanečníky. Znáte celou letošní sestavu?

Článek

Dnešní dnem startuje v České televizi oblíbený pořad StarDance, jehož poslední jedenáctá řada skončila v prosinci 2021 vítězstvím herce Jana Ciny a jeho taneční partnerky Adriany Maškové. Ta je mimochodem součástí i letošního ročníku a má na starost sympatického cukráře Josefa Maršálka.

StarDanceVideo: Česká televize

Kdo se protančí do finále StarDance 2023?

Na tanečním parketu se opět představí deset hvězd, které se budou snažit vypilovat k dokonalosti své taneční kroky. Poprvé bude v soutěži manželský pár a vy tak můžete tipovat, kdo to dotáhne dál – jestli herec Marek Adamczyk, nebo jeho žena, snowboardistka Eva Adamczyková (rozená Samková), která rozhodně není zvyklá se vzdávat. A podobně je na tom nejspíš i kajakář Vavřinec Hradilek.

Tanec vám už dnes večer předvede i herečka Ivana Chýlková, kterou trénuje bývalý porotce soutěže Jan Tománek, nebo herec David Prachař, který je ve svých čtyřiašedesáti letech nejstarším soutěžícím letošního ročníku. Nejmladší členkou je herečka Darija Pavlovičová, které bude příští týden dvaadvacet let. Své pohybové nadání vám předvede i modelka a moderátorka Iva Kubelková, zpěvák Richard Krajčo nebo vítězka pěvecké soutěže Superstar Tereza Mašková.

Co nás čeká a nemine ve StarDance?

Zatímco moderátorská dvojice zůstává neměnná (i tentokrát se můžete těšit na Marka Ebena a Terezu Kostkovou), porota bude poprvé jen tříčlenná. Soutěžící budou hodnotit známé tváře soutěže Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík. Porotcovat budou během deseti večerů, které vyvrcholí 16. prosince, kdy se dozvíme jméno nového krále a královny tanečního parketu. StarDance se vysílá vždy v sobotu až na jednu výjimku – 28. října, kdy se slaví vznik Československa. Soutěž se přesune na neděli a bude se tematicky tančit za zvuků české a slovenské hudby. Výjimečný bude i druhý finálový večer v sobotu 21. října, kdy se bude vysílat jubilejní sté živé vysílání. Těšit se můžete na účinkující z minulých ročníků, ale i na připomenutí těch nejvýraznějších momentů v historii české StarDance.

Co předchází prvnímu večeru StarDance?

Režisér pořadu StarDance Jan Fronc popisuje momenty před prvním večerem: „Stavba dekorace, příprava parketu, světel, hlediště i zázemí pro soutěžící, to všechno zabere několik týdnů, ale se zkouškami s kompletním štábem začínáme ve středu před úvodním večerem. S figuranty nazkoušíme, kdo bude kde v průběhu přenosu stát, ta místa opatříme značkami. Ten samý den odpoledne pak do dekorace poprvé přijdou taneční páry. To je moment, který si všichni soutěžící nejvíc pamatují. Dva a půl měsíce z tréninků znají jenom interiéry zkušeben na Kavčích horách a teď prvně vidí prostor, ze kterého budeme vysílat. Dostanou svoje šatny, vyzkouší si, jak se při představování párů schází po schodech. Okouzlující atmosféra StarDance se tím dnem vrátí na Výstaviště. Už od čtvrtka si tam všechny dvojice zkouší svoje choreografie - s Moondance Orchestra i s moderátory.“

Načítám