Hlavní obsah

Šedesátnice Ivana Chýlková. Šmrnc Francouzky, obří talent a výměna manželů

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělá herečka, která válí ve filmu, divadle i muzikálech, a nyní se můžeme těšit i na její taneční výkony ve StarDance. Žena, jež uhranula dva charismatické muže, matka, dáma se skvělým módním vkusem a ode dneška také šedesátnice. To vše a mnohem víc je Ivana Chýlková.

Článek

Patří k top českým herečkám a výrazným osobnostem českého showbyznysu. Multitalent s velkým charismatem a šmrncovní žena. Není divu, že život čerstvé šedesátnice Ivany Chýlkové je v podstatě jeden úspěch za druhým.

Legendární ročník

Ivana Chýlková patří do legendárního ročníku pražské DAMU, v němž studovala i Eva Holubová, Vilma Cibulková, Karel Roden, Pavel Vítek a další slavná jména. A jak se stalo pravidlem tohoto ročníku, i ona se velmi rychle vypracovala mezi českou hereckou špičku a dá se říct, že co role, to úspěch.

Faunovo velmi pozdní odpoledne a malá role jedné z dívek stárnoucího svůdníka v podání Leoše Suchařípy, následně role milenky Karla Heřmánka ve filmu Iná láska a pak první opravdu velký úspěch – film Čas sluhů a její skvělé ztvárnění zakomplexované stydlivé studentky medicíny, která se promění v intrikánskou a manipulativní mrchu.

Foto: Profimedia.cz

Ivana Chýlková s manželem Janem Krausem a synem JáchymemFoto: Profimedia.cz

Není malé role

Ať šlo o velké role, nebo ty malé, Chýlková jim vždy dokázala vtisknout osobitost. Koneckonců, kdo by ji nemiloval jako doktorku Ulrichovou, manželku právníka Ulricha (Miroslav Donutil)? Její debata s Bolkem Polívkou o víře v boha se stala legendární. Vynechat nelze samozřejmě ani snímek Díky za každé nové ráno, kde za hlavní roli a ztvárnění Olgy získala Českého lva.

Z novějších filmů se sluší zmínit Musím tě svést, Perfect Days – I ženy mají své dny a Chata na prodej. Za všechny byla nominovaná na Zlatého lva v kategorii nejlepší herečka. A byť nominaci neproměnila ve vítězství, její výkony byly skvělé. A pak tu jsou seriály. Nyní hraje Chýlková například v seriálu Osada, ale je třeba vyzdvihnout také seriál Přítelkyně z domu smutku z prostředí ženské věznice, kde byla skvělá.

Výměna manželů

Nikoho asi nepřekvapí, že tak charismatická dáma, jako je Ivana Chýlková, přitahuje stejně charismatické muže. Přestože tvoří už dlouhé roky pár s moderátorem a hercem Janem Krausem, jejich sblížení bylo poněkud komplikované.

Psal se rok 1995 a Chýlková se při natáčení televizního filmu Trio potkala s Janem Krausem. Ona v té době chodila s Karlem Rodenem, on byl ženatý s herečkou Janou Krausovou, s níž měl už v té době dva syny Adama a Davida. Jenže mezi Chýlkovou a Krausem přeskočila jiskra a i po skončení natáčení se vídali. Nějaký čas svůj vztah tutlali, ale nakonec museli jít před svými oficiálními partnery s pravdou ven.

Nutno ale přiznat, že všichni zúčastnění situaci ustáli naprosto elegantně, navíc i když se dva vztahy rozpadly, dva nové se zrodily. Láska nevznikla totiž jen mezi Chýlkovou a Krausem, ale i Janou Krausovou a Karlem Rodenem. Chýlková si pak s Krausem pořídila dítě (syna Jáchyma) a Roden s Krausovou spolu žili deset let. Zdá se, že v téhle velké rodině fungují dodnes přátelské vztahy, což je zjevně pro všechny zúčastněné životní priorita. Dnešní oslavenkyni přejeme hodně štěstí a zdraví do dalších let.

Vztahy s kolegy (a nejen hereckými) bývají ošemetné, ale někdy to vyjde. Co je v domě, není pro mě aneb Láska mezi režiséry a herečkami: Komu vydržela?

Načítám