Hlavní obsah

Jak se nazývá mužský protějšek nymfomanky a může být žena šovinistka? Ovládáte terminologii dobře?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidská sexualita je hodně pestrá a to, co vyhovuje druhým v posteli, může být daleko za hranicemi vaší fantazie. Názvy různých sexuálních odchylek a potřeb vám ale jistě něco řeknou. Obstojíte v našem kvízu znalostí z erotiky?

Článek

Součástí sexuální osvěty není jen znalost toho, co skrývají pod prádlem páni a co dámy. Jak dobře se vyznáte v terminologii spojené s intimním životem?

1. Zvýšená sexuální potřeba se nazývá hypersexualita. Týká-li se žen, mluví se o nymfomanii. Jak se tato porucha nazývá u mužů?
2. Kdo je to voyeur?
3. Existuje i sexuální praktika, při které muži vystavují na odiv svou partnerku - sdílí její obnažené fotografie, nutí ji nosit svůdné oblečení, pozoruje ji, jak se svléká před jinými nebo jak s nimi má dokonce styk. Jak se tato praktika nazývá?
4. Může být žena šovinistka?
5. Exhibicionista je člověk, který se rád obnažuje před ostatními. Co odhalí, pokud se dopustí tzv. mooningu?
6. Pedofilie, tedy sexuální orientace na nedospělé osoby, je obvykle spojována s muži pedofily. Existují i ženy postižené touto poruchou?
7. Pedofilii by šlo rozdělit z hlediska objektu zájmu na hebefilii a efebofilii. Jde o erotickou náklonnost vůči:
8. Opakem pedofilie je misopedie. Tou se označuje:
9. Sexuálně přitahovat vás mohou i staří lidé. Taková záliba se nazývá:
10. Některé země tolerují tzv. polygamii, tedy manželství více než dvou partnerů. To u nás legální není, můžete ale žít v tzv. polyamorii. V čem spočívá?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám