Hlavní obsah

Na co vyrazit do kina? Na příběh biatlonové královny Gabriely Soukalové nebo komedii Sladký život

Foto: Bohemia Motion Pictures

Foto: Bohemia Motion Pictures

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S prvními jarními dny přichází nabídka nových filmů, takže pokud milujete napínavé, romantické i dokumentární příběhy na velkém plátně, máme pro vás přehled toho nejlepšího, na co se vyplatí zajít do kina.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Příběh biatlonové královny, napínavý krimi thriller, přímý přenos z newyorské Metropolitní opery nebo nové české komedie… Letošní jaro v kinech bude velmi pestré a bohaté. Tak co vás láká nejvíce?

Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí

Příběh jedné z nejvýraznějších postav českého sportu, jejíž jméno zná v Česku snad každý, se rozhodl na filmové plátno převést režisér Petr Větrovský. Představí divákům život úspěšné ženy plný odhodlání, vytrvalosti i osudových osobních kotrmelců a propadů. Neopomene, i díky zpovědím sportovních kolegů, přátel a rodiny, ani její biatlonové úspěchy. Ale také boj s bulimií či manželství s Petrem Koukalem, které skončilo rozvodem a právními bitvami. Věnuje se i jejímu současnému vztahu s Milošem Kadeřábkem, s nímž má dceru Izabelu. „Nelituju ničeho, co se mi v životě stalo, i když některé momenty byly těžké. Ale i ty mě formovaly. Našla jsem v sobě sílu, o níž jsem ani nevěděla,“ říká Gabriela Soukalová.

  • Premiéra snímku je 7. 3.

Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatíVideo: Bohemia Motion Pictures

Sladký život

Na tradici klasických českých komedií by rád navázal nový snímek Tomáše Hoffmana Sladký život, který láká diváky nejen na skvělou zábavu, ale i na hvězdné obsazení. V hlavní roli úspěšného hokejisty Rosti Berana, jenž si užívá bezstarostného života a milenky střídá jak na běžícím páse, se představí Vladimír Polívka. Nic ale netrvá věčně a kvůli zdravotnímu kolapsu bude muset i on začít znovu a lépe. V dalších rolích se vedle Petry Hřebíčkové a Jana Ciny můžete těšit na celou řadu dalších slavných jmen. Nechybí mezi nimi Zlata Adamovská, Vojtěch Kotek, Hynek Čermák, Tereza Kostková, Bohumil Klepl, Eva Leinweberová, Miroslav Táborský či Jenovéfa Boková.

  • Premiéra snímku je 14. 3.

Sladký životVideo: CinemArt

Fentasy

Za poněkud tajuplným názvem se skrývá krimi thriller režiséra Samuela Vičana, inspirovaný skutečným příběhem, který se odehrál před několika lety na Slovensku. Hlavní roli v něm sehrál bezohledný výrobce jedné z nejnebezpečnějších syntetických drog, 50× silnější než heroin. Kriminalistu, který případ vyšetřuje, ztvárnil David Švehlík. Autorem námětu je bývalý detektiv Michal Čierny, jenž o svých zkušenostech z protidrogového oddělení napsal už několik knih.

  • Premiéra snímku je 14. 3.

FentasyVideo: Bioscop

Síla osudu

Do Metropolitní opery v New Yorku se asi jen tak nevypravíte, ale díky sérii přímých přenosů si můžete zážitek z unikátních pěveckých výkonů užít i tak. 9. března ve vybraných kinech v Praze, Hodoníně, Chomutově, Kutné Hoře, Vrchlabí a dalších městech můžete zhlédnout například romantickou operu skladatele Giuseppe Verdiho Síla osudu, která se na plátnech kin objeví vůbec poprvé. 23. března můžete vidět ještě operu Romeo a Julie, 20. dubna pak Pucciniho Vlaštovku. Kompletní program a seznam kin najdete zde.

  • K vidění od 9. 3. ve vybraných kinech

Síla osuduVideo: Areofilms

Prázdniny s Broučkem

Letní náladu přivede do českých kin nová roadmovie s Bárou Polákovou a Lukášem Příkazkým v hlavních rolích. „Chtěl jsem natočit ryze českou komedii pro celou rodinu. Film, ve kterém se každý divák v jedné z postav snadno pozná,“ říká režisér Jiří Matoušek o humorném vyprávění pojednávajícím o cestě na Jadran karavanem zděděným po dědovi.

  • Premiéra snímku je 18. 4.

Načítám