Hlavní obsah

Bridget Jones píše čtvrtý deník: Jako padesátnice se vypořádává se změnou doby a hledá muže na netu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umanutá a neudatelná, s větším zadkem a smůlou v lásce. Taková byla Bridget Jones, jakou známe ze tří dnes už legendárních filmů. A teď se potvrdilo, že by se měl začít natáčet čtvrtý díl!

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Kdo by nemiloval ztřeštěnou Bridget? I když občas mluví sprostě, pije, kouří a pochybuje o sobě – přesto je roztomilá, vtipná a většina žen jí rozumí. Nebo alespoň rozuměla. Od posledního filmu Dítě Bridget Jones se totiž svět hodně změnil a změna zřejmě postihne i novou Bridget.

Těhotná Bridget Jones

Naposledy jste s ní mohli před osmi lety prožívat chvíle, kdy ve 43 letech otěhotněla, a kromě toho, že si potřebovala ujasnit, jestli dítě vůbec chce a dokáže být mámou, musela zjistit i drobný detail – kdo je otec.

Znalce osudu Bridget Jones (Renée Zellweger) nepřekvapí dva potencionální kandidáti - může to být upjatý suchar Mark Darcy (Colin Firth) nebo podmanivý fešák Jack Qwant (Patrick Dempsey). Po mnoha zvratech skončí Bridget v náručí své lásky, Marka.

Foto: Profimedia.cz

Bridget své smutky a horší chvilky zvládala i díky sklence alkoholu, tak uvidíme, jestli jako máma dvou dětí našla jiné metodyFoto: Profimedia.cz

Film Dítě Bridget Jones už během prvního víkendu v kinech vydělal asi 240 milionů a všechna tři pokračování vynesla přes miliardu liber. Osm let od třetího deníku by se měl otevřít a natočit čtvrtý. Opět vyjde z knihy Helen Fieldingové a dobrou zprávou je, že i herecké obsazení by mělo být původní.

Co čeká Bridget Jones ve čtvrtém díle?

Co z knihy zůstane nakonec ve filmu, není jisté, ale v knize je Bridget přes padesát a má dvě děti, na které zůstane po tragické smrti Marka sama. Musí se vyrovnat nejen se ztrátou, ale i s tím, že pokud se chce s někým seznámit, pak se musí spolehnout hlavně na internetové seznamky, na kterých lze potkal leckoho – třeba i o dost mladší muže. A v knize se takový vedle Bridget objevuje.

Co z toho bude ve filmu, se přesně neví, ale existují náznaky, že se chystá i návrat Daniela Cleavera, který sice měl zahynout při pádu letadla, ale v předchozích dílech se objevila zpráva, že možná přežil.

Foto: Profimedia.cz

Bridget, Mark (vlevo) a Daniel – trojice, která by se měla objevit i v plánovaném čtvrtém díleFoto: Profimedia.cz

Jak se s nastalou situací Bridget vyrovná? Začne zase držet dietu, kterou bude prokládat pojídáním zmrzliny polévkovou lžící? Bude kouřit a pít na žal? Podle náznaků to vypadá, že se bude muset trochu změnit. Ono už se to projevilo ve třetím díle, kdy byla o poznání štíhlejší, neboť Renée Zellweger nechtěla kvůli roli tloustnout. A i autorka předloh poznamenala, že některé scény ve filmech jsou na dnešní dobu moc sexistické a v novém pokračování by se už neměly objevit.

Žijeme v době, kdy se nenosí ukazovat single jako chuděry, které nedělají nic jiného, než zoufale hledají partnera. Kdy by filmové postavy neměly řešit trable alkoholem a cigaretami nebo přejídáním. Kdy pár kilo navíc není ničím, co člověka diskriminuje nebo z něj dělá automaticky komickou postavu, nebo kdy je krátká sukně cestičkou k pracovnímu úspěchu. Prostě leccos je jinak a i tato hrdinka se s tím bude muset vyrovnat. Fanoušci Bridget Jones ale doufají, že ji nikdo nezbavil její pověstné sebeironie, vtipu a životního elánu.

Načítám