Hlavní obsah

Nej diáře na rok 2024. Ty od slavných VIP, ale i zábavné či rodinné

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobily a v nich všemožné aplikace na poznámky nebo sdílené a osobní kalendáře… Přesto je mezi námi spousta těch, kteří nedají dopustit na klasiku v podobě papírových diářů. Blíží se čas na pořízení nového na nadcházející rok 2024. Tady jsou naše tipy na diáře, které stojí za to!

Článek

Co je psáno, to je dáno. Pro řadu lidí moderní technologie stále ještě nenahradily ten bezva pocit, když si něco napíšete do diáře a máte to takzvaně černé na bílém. Pořízení si nového diáře na nadcházející rok je proto důležitá událost, něco, co bude následujících 365 dní dennodenní součástí vašeho života. Tady jsou naše tipy, třeba tam objevíte ten pravý pro vás nebo vaše blízké.

Diáře od VIP

Řada slavných osobností čas od času navrhne vlastní diář. Pro letošek je zatím v nabídce například týdenní diář herečky a zpěvačky Evy Burešové, v němž najdete fotky z jejího turné, texty k jejím novým písním a také lunární kalendář na každý den.

Svůj TraDiář opět vydávají farářka Martina Viktorie Kopecká se spisovatelkou Martinou Boledovičovou. Jde o kalendář jmenný, občanský a liturgický, navíc s cyklem přírody a zemědělským rokem a na ně navazujícími svátky a tradičními zvyky. Jeho součástí je i 12 originálních textů farářky Kopecké, které vás na začátku každého měsíce vyzvou k zamyšlení.

Zahanbit se letos nenechaly ani Nikol Leitgeb, Veronika Arichteva a Martina Pártlová a vydaly svůj diář nazvaný 3 v 1: Rok jako korálek. Jeho podtitul zní demotivační diář, takže tušíte správně, že tady se bude plánovat s nadhledem, vtipem a humorem holkám vlastním. V popisu slibují, že s jejich diářem vás „fleky od čokolády, chlupatý nohy nebo věčná nestíhačka v roce 2024 nerozhodí“. A kdyby bylo potřeba, jejich diář obsahuje i praktický generátor výmluv, tipy, jak ztloustnout a být dál v pohodě, rady, jak se vyhnout sexu nebo naopak kam si za ním zajet, prostě vše, co rozumná žena potřebuje vědět.

Svůj diář ale vydávají i dvě influencerky a sestry Lucie a Nicole z oblíbeného podcastu A Cup of Style. Najdete v něm týdenní plánovač s prostorem na vlastní poznámky, motivační plánovače, „to do“ listy - tedy co musíte udělat - i místo na uchování důležitých vzpomínek.

Pak tu máme Diář Vyrovnanost od spisovatele Paula Coelha. Jde o notes s citáty z jeho slavných děl, ale také s fejetony, rozhovory a přednáškami samotného spisovatele.

Tematické diáře

Co třeba Diář červené propisky pro všechny milovníky češtiny? Pod pseudonymem Červená propiska se schovávají dvě kamarádky korektorky, které milují češtinu, a svoje znalosti o ní rády zábavnou formou šíří. Je tu místo nejen na vaše plány a poznámky, ale každý měsíc tam najdete knižní šifru, zábavné vědomostní kvízy, etymologii a závěrečný diktát na procvičení gramatiky.

Jestli je vaším předsevzetím pro příští rok seberozvoj, neměl by vám uniknout Laskavý diář koučky a mentorky Lenky Procházky. Obsahuje tipy pro zdraví, psychickou podporu a týdenní kalendárium doplňují výzvy k péči o sebe.

Jste rodina, kde toho má každý hodně, a vyznat se v rodinných aktivitách je nad vaše síly? Pomoci by vám mohl Rodinný diář. Je rozdělen do týdenních cyklů, kam můžete zapisovat úkoly a povinnosti jednotlivých členů rodiny. Obsahuje ale i školní rozvrhy pro děti, seznamy na nákup a prostor pro důležité poznámky.

Jste kreativní duše, nemáte rádi nudu a rádi se necháte překvapovat? Tak to je pro vás ideální Neobyčejný diář. Každý měsíc je vyveden v novém designu, obrázky jsou určeny k vybarvování, takže to celé funguje trochu jako antistresové omalovánky. Jako bonus najdete v diáři každý týden nový citát, prostor na plánování a vlastní poznámky či odškrtávání splněných úkolů.

Pro milovníky nostalgie, starých dobrých časů a také bylinek je tu Zábavný diář 2024 herečky Kateřiny Winterové. Doplnila ho zajímavými retro texty, obrázky ze starých periodik, bylin z herbářů, ale najdete v něm i přehled toho, kdy je během roku ideální čas na sběr různých bylinek a podobně.

Načítám