Hlavní obsah

Rozchod! Monika Babišová a jaký byl její život s Andrejem

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdejší premiér Andrej Babiš na sociální síti informoval, že už s manželkou Monikou netvoří pár. A to po třiceti letech vztahu a sedmi letech manželství.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Andrej Babiš oficiálně potvrdil, o čem se v kuloárech už mluvilo delší čas. S manželkou Monikou, s níž má dvě děti Vivien a Frederika, se rozešli.

Někdejší a možná i budoucí premiér zvolil k oznámení rozchodu sociální síť - prohlášení o rozpadu manželství umístil pod svatební fotografii, na které si Moniku bere.

Život s Andrejem

Život Moniky Babišové by mohl posloužit jako slušný podklad pro scénář filmu a je možné, že ho jednou někdo natočí. O tom, jak zajímavý, ale zároveň náročný může život po boku známého politika být, by mohla obsáhle vyprávět.

Monika Babišová bývala kdysi modelkou, například v roce 1998 zazářila na přehlídce návrhářky Věry Kocové. Na přehlídce v Trojském zámečku tehdy předváděla její kolekci společně s úspěšnými modelkami jako Alenou Šeredovou, Petrou Minářovou nebo Lucií Koňaříkovou Salamé. V té době ale už randila s Andrejem Babišem, se kterým se seznámila, když pracovala jako asistentka v podniku Lovochemie.

V roce 2000 se jim narodila dcera Vivien a o čtyři roky později syn Frederik. Jméno svého muže začala používat ale až v roce 2013, údajně kvůli dětem. Oficiálně se stala paní Babišovou v roce 2017, jejich svatbě na Čapím hnízdě pod širým nebem přihlíželo na 200 hostů.

Monika Babišová a Agrofert

Monika Babišová ale nebyla jen manželkou, hodně se mluvilo o jejím úzkém zapojení do byznysu Andreje Babiše, dlouhé roky také pracovala v Nadaci Agrofert, kterou založila se svým manželem. Absolvovala s ním i řadu zahraničních cest, včetně návštěvy Bílého domu, kde je přijal tehdejší prezident USA Donald Trump.

Velmi si vždy zakládala na tom, aby dobře reprezentovala, o výběru jejích šatů pro oficiální příležitosti se toho napsalo opravdu hodně. Potrpí si na luxusní značky i doplňky, ale vždy jí to slušelo a vedle žen světových politiků působila velmi důstojně. V posledních letech se věnuje interiérovému designu, a to například pro nyní již neexistující michelinskou restauraci Paloma na francouzském Azurovém pobřeží, která patřila jejímu manželovi.

Podívejte se ve fotogalerii, kam ji zavedl život s vrcholným politikem a jaké bylo její soužití s Andrejem Babišem.

Načítám