Hlavní obsah

VIP sešívané rodiny. Paltrow kámoší s bývalkou svého muže, u Willisů vládne láska i po rozvodu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé se zamilovávají a rozcházejí, rodiny se rozpadají, ale vznikají nové. Život prostě míchá karty různě. Ale to, co může vypadat jako velké neštěstí, se nakonec může proměnit v pravý opak. Důkaz? Třeba tyhle fungující sešívané rodiny, kde spolu skvěle vycházejí současní i bývalí partneři a všechny jejich vlastní i nevlastní děti.

Článek

Začátky bývají skoro vždy náročné, ale když se všem zúčastněným podaří potlačit trochu svého ega, vydolovat v sobě notnou dávku tolerance a pochopení a vše okořenit uměním komunikace, výsledek vás nejspíš překvapí. Místo rozpadlé a nefunkční jednotky se po rozvodu může zrodit rodina větší a lepší.

Říká se tomu patchworková nebo sešívaná rodina. Jde vlastně o jakýsi mix vlastních a nevlastních rodičů, dětí, babiček a dědečků. A když to tahle parta zvládne, je to výhra pro všechny. Že to jde, dokazují i následující slavní.

Bruce Willis, Emma Heming Willis a Demi Moore

Dlouhé roky tvořil herec Bruce Willis a herečka Demi Moore stabilní manželský pár, koneckonců mají spolu tři dcery. V roce 2000 se ale rozešli a postupně si našli nové partnery. Moore se v roce 2005 vdala za Ashtona Kutchera (rozvedli se v roce 2013), Willis se v roce 2009 oženil s Emmou Heming, s níž si pak pořídil další dvě dcery.

Jestli ale čekáte hádky, spory, neshody a zášť mezi ženami či dětmi, jste na omylu. Tahle rodina k sobě má neuvěřitelně blízko. Stýkají se, všechny významné svátky slaví všichni společně. Dokonce trávili společně v jednom domě karanténu v době koronaviru. A teď, když herce trápí těžká nemoc (frontotemporální demence) s nulovou šancí na vyléčení, drží všichni pohromadě víc než kdy dřív.

Alicia Keys a Swizz Beatz

Zpěvačka Alicia Keys se za rappera Swizze Beatze vdala v roce 2010 a je to pro ni první manželství. Beatz před ní ale už manželku měl a z tohoto svazku má tři děti. Připočtěte k tomu další dvě, které si pořídil s Alicií, a je z toho slušná sešívanka. Rapperova současná a bývalá manželka si spolu moc dobře rozumí, jedna druhou označuje za kamarádku, takže ani tady není na nějaké neshody prostor.

Steven Spielberg a Kate Capshaw

Slavný oscarový režisér má opravdu početnou rodinu – s manželkou Kate Capshaw, kterou si bral v roce 1991, mají dohromady sedm dětí.

Z předešlého vztahu má totiž Capshaw dceru a adoptovaného syna (toho pak Steven Spielberg adoptoval také). Dalších pět dětí si pak pořídili spolu. Všechny označují Spielberga za skvělého otce, a i když on sám se přiznal, že dřív vlastně vůbec děti nechtěl (protože byl pracovně neuvěřitelně vytížený), je šťastný, že je všechny má a bez nich už si nedovede život představit.

Gwyneth Paltrow a Brad Falchuk

Pro oba byl jejich vztah a manželství druhý pokus. Gwyneth Paltrow byla vdaná za Chrise Martina (rozvedli se v roce 2016) a má s ním dvě děti (syna a dceru), Falchuk má z předchozího manželství také kluka a holku.

Faktem je, že oba dopřáli sobě i svým blízkým dostatek času na to se s novou situací sžít. Společně začali žít dokonce až rok poté, co se v roce 2018 vzali. Nyní si ale sešívanou rodinu nemohou vynachválit. Paltrow na svém Instagramu sdílí společné fotky s ex svého muže s tím, že patchworková rodina je něco, čemu bytostně věří.

Kurt Russell a Goldie Hawn

Nejenže tihle dva patří k nejstabilnějším párům Hollywoodu (takzvaně na hromádce spolu žijí od roku 1983), ale jsou i ukázkovou sešívanou rodinou.

S exmanželem Billem Hudsonem má Goldie Hawn dceru a syna, Kurt Russell má z předešlého vztahu syna a spolu si pořídili dalšího. I tahle rodina dokázala potlačit jakékoli osobní nešvary a skvěle jim to funguje.

Načítám