Hlavní obsah

Že jsou košile nudné? Omyl!

Foto: Petr Makovička

Uvázané cípy košile působí sexyFoto: Petr Makovička

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se vám vybaví, když se řekne košile? Představíte si bílou klasiku a styl à la sekretářka? Ale jděte! Košile mohou být mnohem zábavnější. Pojďte je s námi a naší čtenářkou Šárkou pěkně navrstvit, zauzlovat nebo opáskovat!

Článek

Košile jsou úžasné v jejich všestranném využití. Můžete z nich vykouzlit elegantní model, stejně tak jako zajímavý a neotřelý outfit. Nechte se inspirovat tipy stylistky Míši Svobodové a vyzkoušejte podobné kombinace s vašimi domácími kousky. Určitě vám budou slušet stejně jako naší čtenářce Šárce. Nebo je snad vašim košilím smutno a potřebují novou kamarádku? To už necháme na vás.

Vrstvení

Vlaštovky nepatří jen k jaru, ale i k módě. Z loňské kolekce Miuccii Prady Miu Miu doletěly až do obchodů H Svetřík s těmito sympatickými zvířátky jsme hned využili k první „vrstvící“ kombinaci. Tentokrát vynechejte kontrastní barvy a zkuste dát košili dohromady se svetříkem v podobném tónu. „Tento romantický model bude slušet hlavně křehkým dívkám, které nemají větší problémy s postavou. Kanýrky totiž mohou zbytečně přidat na objemu,“ říká stylistka Míša Svobodová. „Pokud jste silnější, vyhněte se také nabírání na rukávech, ramenou, v oblasti břicha nebo pod prsy. Nabírání kolem výstřihu vám neuškodí jen v případě, že máte výraznější pouze partii boků,“ dodává stylistka ze serveru stylistkaberanova.cz, Dana Beranová.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

H – top (399 Kč), košile (799 Kč), svetr (599 Kč), pásek (249 Kč), čelenka (99 Kč), náramek (129 Kč), boty (599 Kč), džíny – čtenářky vlastní

Retro uzel

S tímto modelem se můžete vydat na zábavnou exkurzi do osmdesátých let. Retro zauzlovaná košile v pestrých barvách a sukně do pasu bude slušet hlavně mladším ročníkům, pozitivní zprávou potom je, že zalichotí i majitelkám širších boků. Schováte pár kilo a budete vypadat sexy! Je to na vás moc barevné? Bláznivou košili můžete vyměnit za nějakou střízlivější. Co se týče vzorů na košili, jste-li silnější, vyhýbejte se přemíře vzorů. „Volte spíše decentní menší vzor nebo jednobarevný kousek,“ říká Dana Beranová. Říkáte si „Ach jo, zase skončím u černé“? „Nemusíte se slepě řídit nošením tmavých barev, slušet vám budou i pastelové barvy, zelená, modrá, červená nebo vínová.“

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

H – košile (599 Kč), sukně (599 Kč), kabelka (299 Kč), čelenka (150 Kč), triko (199 Kč), boty (299 Kč)

Prodloužení

Košile v prodloužené délce vypadá skvěle. Pokud máte výstavní nohy, můžete ji v létě nosit místo mini šatů, nebo ji doplnit jen legínami či punčochami. „I prodloužená košile leccos zakryje,“ říká stylistka Míša Svobodová. Další kila vám ubere klasické černé sáčko do pasu, které necháte přes košili přehozené.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Roxy – košile (1080 Kč), pásek (364 Kč), kabelka (918 Kč), boty – vlastní, kalhoty (1284 Kč)

Páskovaná

Béžová košile a safari svetřík? Super trefa! Přestože spolu tyhle dva kousky krásně souzní, jejich pouto jsme ještě upevnili dvěma tenkými pásky. Ty mohou být v podobném odstínu nebo naopak barevně výrazné. V druhém případě ale pozor, abyste neupozornila na problematická místa. Stejnou kombinaci, jakou vyzkoušela čtenářka Šárka, volte jen v případě, že máte jako ona štíhlounké nohy. Jinak dejte přednost kalhotám do pasu, ideálně hnědým, khaki nebo černým. A nezapomínejte na tip stylistky Míši – světlý vršek opticky prodlužuje postavu.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Ann Christine – košile (459 Kč), úzké kalhoty (419 Kč), pásek (189 Kč/kus), boty (809 Kč), kabelka (459 Kč), svetr (549 Kč)

Kombinace s vestou

Přiznám se, že jsem si tuhle třásňovou sukni nejen prosadila, ale i odnesla domů. Neberte to, za ty peníze! Ale vraťme se ke košilím. V tomto případě jsme zvolili béžovou lehoučkou halenku s krátkým rukávem, která v kombinaci s vestou a páskem krásně zdůrazní pas. Proto se vyloženě hodí pro dámy s chlapeckou postavou, které nemají příliš tvarované boky. Pozor si dejte naopak na vychvalované třásně, pokud máte silné nohy, mohou vám uškodit.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Ann Christine – košile (499 Kč), vesta (399 Kč), sukně s třásněmi (269 Kč), boty (599 Kč), klobouk (210 Kč), pásek (129 Kč)

Ať už jste si v dnešním výběru našla styling, který určitě vyzkoušíte, nebo jen kousek, který zkrátka musíte mít, nebojte se kombinovat a experimentovat. Vždyť o tom móda je, ne?

Reklama

Související témata:

Načítám