Hlavní obsah

Žena, šperk a barvy

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Každá žena může být krásnáFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Všechny to známe - ráno se probudíme, koukneme do zrcadla a jsme zralé na návštěvu u psychiatra... Protože ten obraz v zrcadle - to přece nejsem já!

Článek

Možná je načase sáhnout po knize vizážistky Jaroslavy Trpkové a šperkařky Dáši Nové s názvem Žena, šperk a barvy. Tyto dámy vás provedou principy barevné typologie. Na příkladech žen všech věkových kategorií i barevných typů názorně předvedou, jaké líčení nejlépe zvýrazní jejich přirozenou krásu, jaký účes se k nim hodí, jaké zvolit vhodné oblečení a jakým šperkem podtrhnout celkový dojem. To vše jak pro denní, tak pro večerní příležitost.

Každá žena se díky této knize může sama upravit tak, aby vypadala zajímavě, atraktivně a cítila se přitom sama sebou.

Kniha volně navazuje na úspěšnou publikaci J. Trpkové Nebojte se být krásná.

Ukázka z knihy:

Drahokamy a jejich léčivá síla

Už v dávných dobách lidé věřili v kouzelnou sílu rubínu. Říkali o něm, že díky své barvě je kamenem srdce, energie, lásky a života.

Dodává duševní i fyzickou harmonii. Ochraňuje před zlem. Pozitivně působí na srdce, krevní oběh a funkci žláz. Sráží horečky a otoky.

Krystaly rubínu se objevují také zarostlé v zeleném zoisitu. Takový kámen pomáhá při léčbě zánětu průdušek.

Foto: Daranus

Obálka knihy Žena, šperk a barvyFoto: Daranus

Diamant

Tento čistý uhlík, vznikající při obrovském tlaku a ve velkých teplotách až 200 kilometrů pod povrchem země, je nejtvrdším a nejzářivějším minerálem. Světlo se v něm rozkládá na celé spektrum barev.

Je symbolem čistoty a krásy, dokonalosti a moudrosti. Dodává inspiraci, podporuje pevnou vůli, porozumění a věrnost ve vztazích. Posiluje činnost ledvin, pomáhá při léčbě žaludečních a střevních potíží, zmírňuje horečky a odvádí nečistoty z těla. Uklidňuje nervy a tiší bolest.

Safír

Podle starých legend je kouskem spadlého nebe.

Dodává životní sílu a rozjasňuje myšlení. Uklidňuje a je dobrým společníkem pro meditaci. Snižuje vysoký krevní tlak, zmírňuje nevolnosti, bolesti hlavy a záněty.

Safíry mohou mít barvu světlounce modrou, nejcennější jsou ale kameny sytě modré. Existují i modrozelené. Safíry se v přírodě často vyskytují jako valouny v říčních náplavech.

Jedny z největších safírů na světě jsou nebroušené ohlazené valouny na čelence svatováclavské koruny. Jejich hodnota je nevyčíslitelná.

Smaragd

Sloužil jasnovidcům a jako talisman proti uřknutí. Posiluje paměť, intelekt, tiší deprese a splíny. Přináší porozumění, regeneruje organismus, pomáhá při léčbě očí, chřipky, migrény a při žaludečních a zažívacích problémech. Jeho trávově zelená barva je magicky krásná.

*

Jaroslava Trpková a Dáša Nová: Žena, šperk a barvy Vázaná, formát 150x225 mm, 144 stran Doporučená cena 279 Kč Vydalo nakladatelství Daranus

Reklama

Související témata:

Načítám