Hlavní obsah

Ženská ňadra: Umí toho víc než jen připoutat pozornost mužů!

Foto: Thinkstock

Ňadra fascinují muže odjakživa. Co je na nich ale divného? Víme!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že jsou muži dámskými ňadry posedlí, není nic nového ani divného. Ale že ňadra sama o sobě mají na svědomí pár zarážejících věcí, to už na pováženou je! Víte třeba, že se nesnáší s podprsenkami?

Článek

Ňadry je fascinován kdekdo, a možná proto pořád vznikají další a další studie a přichází se na nové vědecké poznatky a závěry. Jak moc jsou šílené, to můžete posoudit sami.

1. Ňadra? Důvod sebevražd!

Je to až neuvěřitelné, nicméně podle Loren Lipworth z Vanderbilt University Medical Center, jejíž studii uveřejnil časopis Annals of Plastic Surgery, jsou ženy, které podstoupily operaci prsou, vystaveny zvýšenému riziku sebevraždy – oproti dámám s přírodním hrudníkem až třikrát víc! Odhalil to výzkum s 3527 švédskými ženami.

Nejčastěji prý dochází k sebevraždě 19. rok od zákroku, ukázala analýza úmrtních listů žen s implantáty. Důvodem jsou údajně psychické problémy. „Zvýšené riziko sebevraždy nebylo zřejmé do deseti let po implantaci,“ uvedla vědkyně s tím, že trojnásobné riziko úmrtí je taktéž spojováno s alkoholem a užíváním drog. Vypadá to tedy, že ty, které je mají „koupené“, více nasávají, a pak se hroutí ze svého nezdravého životního stylu. Nebo to vědci mysleli jinak?

Foto: Thinkstock

Ženy řeší komplexy plastickými operacemi, a pak páchají sebevraždy...Foto: Thinkstock

2. Brzdí rakovinu

Už jen samotná existence prsou je pro mnohé muže velmi povznášející, nicméně milí pánové vůbec netuší, že když budou ňadra svých partnerek mačkat, mohou tak zabránit rakovině. Tak to aspoň tvrdí vědci z Lawrence Berkeley National Laboratory. Marně domýšlíte, co za tím asi může stát? Gautham Venugopalan ze zmíněné laboratoře pro UC Berkeley News Centre podotknul: „Když zvedáte závaží, svaly se zvětší a gravitační síla je nezbytná pro udržení síly kostí. Teď se ukázalo, že fyzická síla, konkrétně mačkání, může hrát roli v růstu a potlačování rakovinných buněk.“ Tak kdo ví…

3. Tváří se jako potrava

Ano, je to tak. Vědci zjistili i to, že hladoví lidé mají raději větší prsa, zatímco ti s plným břichem dávají přednost menším proporcím. Prokázal to test se 66 hladovými a 58 nasycenými britskými muži, za nímž stáli výzkumníci Christopher Burris a Armand Munteanu z kanadské St. Jerome University of Waterloo, a který uveřejnil magazín Psychology Today. Plnější ňadra prý podvědomě signalizují tukové zásoby a potravu. Vidíte to stejně?

Foto: Thinkstock

Evokují ve vás chuť k jídlu? Prý ta velká zajímají víc hladové mužeFoto: Thinkstock

4. Vedou válku s podprsenkami

Zapomeňte na všechno, co kdy bylo řečeno o opoře, podpoře i tvarování prsou v podprsence. Ta potvora prý není pro ňadra vůbec dobrá! To je závěr francouzské studie, podle které podprsenky urychlují povislost, tedy tak zvanou povadlost prsou, jak se v poslední době s oblibou říká!

Profesor Jean-Denis Rouillon z University of Besançon ve východní Francii, který studii provedl, se nechal slyšet, že 15 let zkoumal 320 žen ve věku 18 až 35 let s tím, že se prokázala souvislost mezi „vyšším zdvihem bradavky“ a rameny té ženy, která podprsenku nenosí.

„Lékařsky, fyziologicky i anatomicky řečeno. Ňadra nezískávají žádnou výhodu, když je jim odpírána gravitace,“ pronesl pro francouzský magazín The Local s tím, že podprsenky jsou falešnou nutností, neboť brání v růstu žádoucí tkáně. Jeho slova potvrzuje jistá Capucine (28), jedna z účastnic výzkumu. „Už dva roky nenosím podprsenku. Snadněji dýchám, mám menší bolesti v zádech a pozoruji i další výhody,“ uvedla. Tak sláva. Nutno dodat, že dle výzkumu se za rok nenošení podprsenky bradavka zvedne o sedm milimetrů výše. Kéž by to byla pravda!

A čemu věříte vy? A milujete svoje podprsenky?

Reklama

Načítám