Hlavní obsah

Odhalte, jací jste podle indiánského horoskopu

Foto: thinkstock

Vaše vlastnosti odhalí indiánský horoskop. Ve kterém znamení jste se narodili vy?Foto: thinkstock

Reklama

Indiánský horoskop přisuzuje lidem vlastnosti zvířat. Ukazuje, jaké zřejmé i skryté vlastnosti jste při narození získali. Víte, jaké je vaše znamení? Zjistěte to podle data narození!

Článek

Jaké jsou přednosti vaší osobnosti a s jakými charakterovými znaky si naopak budete muset poradit? Odhalte, jaké jste zvíře v indiánském horoskopu! Níže uvedené symboly zvířat zdobily totemy Indiánů, vyjadřovala se tak příslušnost ke kmeni, vlastnosti kmene a jedince.

Sokol (21. 3.–19. 4.)

Dravec symbolizující svobodu. Sokolí lidé jsou nejvhodnějšími průvodci na cestě k úspěchu, jen je nesmíte zneužívat. Razí upřímnost za každé situace, sami jsou přímí, nenávidí přetvářku. Mistři v pozorování okolí, svobodomyslní a nezávislí. Okolí přitahují sebevědomím, milují dobrodružství a vzrušení. Někdy si svou aktivitou mohou zadělat na problémy, zbrkle startují víckrát, než uloví, nikdy je to neodradí od dalších vzletů. Hrdý sokol by se měl naučit dělat kompromisy, každý není jeho nepřítel.

Bobr (20. 4.–20. 5.)

Stavitel, symbol hojnosti a vytrvalosti. Je neustále v pohybu, miluje však jistotu a bezpečí. Moudrý člověk, mistr praktického života. Cílevědomě jde krok za krokem za svým cílem, což se mu nakonec vždy vyplatí. Složitě a dlouho se rozhoduje, vždy má jasný plán, změn se bojí. Do teplého domova mají přístup výhradně pozvaní. Je velkorysý, ale platí u něj pravidlo přilož ruku k dílu, a pak se ti odměním. Málokdy se rozzlobí, má však velmi dobrou paměť, a ta může být nebezpečná. Rozzuřený dokáže všechno v okamžiku zničit.

Foto: thinkstock

Datlové velmi težko nesou konflikty. Vždy se chtějí dohodnout...Foto: thinkstock

Jelen (21. 5.–20. 6.)

Chytrý, dobrý pozorovatel s vyvinutou intuicí, mistr komunikace, předurčen k vyjednávání. Svými záměry spíše pověří, než aby je sám dotahoval do konce. Vyplývá to z potřeby svobody, činnosti, přebíhání z pastviny na pastvinu, kde zkoumá, ochutnává. Vyhýbá se střetům, kdo uteče, vyhraje, v nutnosti však nastaví hlavu, tam se skrývá jeho mocná zbraň. Je přecitlivělý, ostražitý, ale je třeba, aby si uvědomil, že ne každý k němu přichází s nepřátelskými úmysly. Měl by se naučit se poslouchat a vyslyšet druhé, i když ho kritizují.

Datel (21. 6.–21. 7.)

Datel je silná osobnost, kterou je velmi těžké ochočit, jde si tiše za svým. Prý objeví všechny příčiny neduhů, a to díky citu, empatii a umění naslouchat. Ke své škodě trpí náladovostí, způsobenou vnímavostí. Rád se cítí potřebný, s neobyčejnou trpělivostí a sebezapřením se snaží pomáhat druhým. Bývá rovněž výborným přítelem. Za projevenou náklonnost se dokáže dobře odměnit. Trvá mu dlouho, než někomu opravdu důvěřuje, konflikty nese velmi těžce.

Losos (22. 7.–21. 8.)

Nezalekne se překážky, odvážný, praktický, má touhu riskovat. Dosahuje tak nejvyšších met, nebo prohraje na plné čáře. Uznává upřímnost, i tu sebehorší. Děsí ho kalné vody, kdy druzí před ním něco skrývají. V neprůhledných vztazích nedokáže žít, uplave do jiných vod. Žije naplno, měl by se učit vysadit, připustit svoji nahraditelnost, aby se nezničil, nabral sílu k dalšímu boji. Dobrosrdečný, v partnerských záležitostech bývá velmi vybíravý.

Foto: thinkstock

Diplomatický talent v sobě nacházejí HavraniFoto: thinkstock

Medvěd (22. 8.–21. 9.)

Symbol síly a ochrany. Samostatný, nezávislý, praktický, spoléhá na sebe, trvá mu velmi dlouho, než někomu důvěřuje. Vždy nabídne pomocnou ruku. Domnívá se, že jen on je schopen zvládnout danou úlohu. Pak je na všechno z vlastní viny sám a musí pracovat o to tvrději. Působí až přehnaně trpělivě, leckoho dráždí pomalostí. Jde o rozvážnost, až příliš nemá rád překvapení a náhody. Ve skutečnosti v sobě má rychlost, obratnost a sílu, nezahánějte ho do kouta, rozzuří se. Dokáže-li překonat nedůvěru, je partnerovi hluboce navždy oddán.

Havran (22. 9.–22. 10.)

Cit pro spravedlnost, diplomatický talent. Otevřená, přátelská povaha, nemá rád samotu, ve skupině se cítí bezpečně a sebejistě. Dobrý prostředník mezi znepřátelenými stranami. Rád nad vším dumá, hodnotí ze všech stran. Z toho důvodu mu leckdy unikne výhodná příležitost. Pro svou otevřenou mysl a důvěřivost lehce podlehne různým pletichám a intrikám, nechá se snadno ovlivnit. Velice dbá o svůj zevnějšek. Snadno se seznamuje, ale jde o povrchní známosti, protože se nechá okouzlit zevnějškem, neumí proniknout „dovnitř“.

Had (23. 10.–22. 11.)

Moudrý a hloubavý pozorovatel. Zradu neodpouští, umí se účinně bránit. Vynikající přítel a nebezpečný protivník se schopností podmanit si okolí. Velmi ambiciózní, silná osobnost se šarmem, jestliže se pro něco rozhodne, jde přímo za svým cílem. Neposlouchá rady svých přátel a prostě koná tak dlouho, dokud se mu jeho záměr nakonec, byť s vypětím všech sil podaří. Had nesnáší nevěru, neupřímnost. Pokud miluje, tak úplně, z celého srdce, navždy. Z toho důvodu tito lidé neuznávají volnost – druh se jim musí odevzdat úplně.

Foto: thinkstock

Oddanost požadují od okolí lidé narození ve znamení HadaFoto: thinkstock

Sova (21. 11.–21. 12.)

Poslové moudrosti, pravdy a míru. Netouží po moci, chtějí být prospěšné, nosit dobré zprávy a oslavovat radosti života. Snadno se učí novým věcem, nadchnou se pro nové projekty a nápady, jsou pracovité, houževnaté, rády zvelebují. Jsou-li o svých ideálech, pravdách přesvědčeny, hne s nimi jen autorita, kterou uznávají. Obecně však diskutují rády a hledají všeobecně optimální řešení. Potřebují se proletět, ale vždy a rády se vrátí tam, kde je jim dobře. Zaskřípat to může jen v momentě, kdy se snaží mluvit do všeho nebo jim jsou přistřihována křídla.

Husa (22. 12.–19. 1.)

Představuje sílu, odhodlání, spolehlivost, ctižádost. Realistka bez spontánních reakcí, po zvážení alternativ jde za jakýmkoli obtížně dosažitelným cílem, houževnatostí ho dosáhne. Je ve střehu, získat její důvěru je velmi nesnadné. Navenek působí chladně a nepřístupně, své city nedá najevo, je čestná, lze se na ni vždy spolehnout. Úspěch se dostavuje později, ale stojí na pevných základech. Ve své umíněnosti by neměla zapomínat, že existují i jiné věci než jen práce a občas slevit a příjemně si užít.

Vydra (20. 1.–18. 2.)

Přináší naději a sílu pokračovat v započaté cestě. Progresivní myšlení, lehkost a hravost. Ví, že navrch má ten chytřejší a hbitější, je to dravec. Neobejde se bez volnosti, těžko se usazuje. V partnerském soužití je slovo „navždy“ lepší chápat na pár let. Těžkosti chápe jako výzvu, dokáže každého podržet i v těch nejhorších chvílích. Snadno se seznamuje, společnost, ke které se hlásí, může změnit ze dne na den, pokud jí něco přestane vyhovovat. Měla by se učit disciplíně, aby se vždy dostala dál než do půli cesty.

Vlk (19. 2.–20. 3.)

Představuje tajemnou stránku života, sílu a plachost. Rád pobude nějaký den sám, ale žít o samotě by mu vadilo. Své rodině a blízkým je oddán. Musí vědět, že poblíž je vždy někdo, s kým může spojit síly, pocity a schopnosti. Je vášnivý, romantický, často si idealizuje partnera i lidi kolem sebe. Nejednou se proto stává terčem vypočítavých jedinců, kteří ho zneužívají pro jeho dobromyslnost, srdečnost a důvěřivost. Je-li však nejhůř, dokáže se vyburcovat k mohutné obraně a dá jasně na srozuměnou, že vlk je šelma.

Jak na vás charakteristika sedí?

Reklama

Související témata:

Načítám