Hlavní obsah

Zvířata k nám promlouvají. Nevěříte?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zvířata nám předávají poselstvíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

4. díl - Každý z nás hledá symboly, které dokážou vyzradit nebo napovědět budoucnost. Indiáni věřili, že volně žijící zvířata přinášejí lidem zprávy, jak posílit konkrétní vlastnosti, aby se život stal hodnotnějším. Dnes vám prozradíme, co znamená nečekané setkání s netopýrem, rackem, můrou a mravencem.

Článek

Stalo se vám, že jste se nepředvídaně setkali s některým živočichem na nezvyklém místě, narazili jste na něj několikrát za sebou ve volné přírodě nebo se k vám snad přiblížil nečekaně blízko? Potom věřte, má pro vás vzkaz!

Nebojte se netopýra

V Babylonii bývali netopýři ztotožňováni s duší zemřelého, v Číně symbolizovali štěstí a dlouhý život, a ve středověku byli netopýři označováni za miniaturní draky. Podle zvířecích totemů znamená setkáni s netopýrem výzvu, abyste opustili staré a začali vytvářet nové. Jedná se o upozornění, že váš život nabral špatný směr. To, co dříve fungovalo, se nyní nedaří. Proto musíte vše přehodnotit. Netopýr je nočním zvířetem a noc bývá považována za hájemství strachu. Je to pro vás signál, abyste se oprostili od strachu, který nebývá dobrým rádcem. Překonejte obavy, naberte jiný směr a zvítězíte.

Zodpovědný racek

Rackové jsou velmi společenští tvorové, kteří žijí ve velkých koloniích. Umí se pohybovat v říši vody i vzduchu, ovládají stejně dobře plavání jako létání. Když se ve vašem životě racek objeví, je to příznak toho, že potřebujete ponaučení v oblasti dobrého chování, zdvořilosti a vzájemné komunikaci. Může se to týkat přímo vás, nebo naopak máte být někomu učitelem. Měli byste se naučit lépe rozumět lidem, vnímat mimosmyslovou komunikaci - tj. pochopit, co nebylo vysloveno, číst mezi řádky a porozumět řeči těla ostatních lidí. Racek vyzývá i k ekologickému způsobu života, ke střídmosti, která vás může přivést i k jinému náhledu na život.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Racek vyzývá ke střídmosti a zdvořilostiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tajemná můra a jiní motýli

Můra stejně jako ostatní motýli symbolizuje hlavně proměnu (z kukly se stal krásný motýl). Jedná se o radostnou, obohacující metamorfózu. Objeví-li se ve vašem životě motýl, všimněte si nejdůležitějších událostí, které se v daném okamžiku staly. Motýli symbolizují i radost a blaženost ze života, jestli ji právě nepociťujete, tak k ní směřujete mílovými kroky. Sedne-li si vám motýl na ruku nebo jinou část těla, zvěstuje vám šťastné okamžiky a energii pro všechny druhy vaší činnosti. Probudí se ve vás smysl pro lehkost a radost. Uvědomte si, zda je dostatek radosti ve vašem životě. Zkuste ho víc projasnit, nebojte se změny, neboť na každé, kterou život nabídne, je něco pozitivního, i když to tak třeba v první chvíli nevypadá.

Pilní a disciplinovaní mravenci

Mravenci symbolizují pracovitost. Navštívili mravenci vaše obydlí nebo jste si omylem do mraveniště sedli, potom vězte, že vaše aktivita a vytyčování cílů vzrůstá v průběhu cyklu dvanácti, tj. dnů, měsíců, roků. Setkání s nimi vybízí proměnit snění v realitu. Ale také upozorňuje, že se vám to povede, jen když budete vytrvalí. Měli byste se také zamyslet, zda jste disciplinovaní a nehledáte jen rychlou a snadnou cestu. Učte se od mravenců, jak využít vlastní sílu a vybudovat si život na správných základech. Bude-li vaše úsilí opravdové, budete odměněni.

Prožili jste jiná setkání a chcete vědět, co znamenají? Potom nám o nich napište na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám