Hlavní obsah

Zvládla jste rozchod, nebo je z vás šílená bývalka?

Foto: Thinkstock

S bývalkami někdy bývá potížFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostala jste kopačky a najednou je z vás bývalka. A s těmi bývá někdy potíž. Zvládáte krach vztahu, nebo je z vás jedna z těch šílených ex, s nimiž se nedá vydržet? Zjistěte to včas!

Článek

Rozchod není nikdy příjemný, téměř nikdy se neobejde bez slz a jakéhosi období smutku. Je to přirozená reakce, když se s vámi rozejde někdo, koho jste milovali. Ale nešílíte nadměrně? Není z vás taková ta bývalka, která je postrach všech mužů a jejich nových přítelkyň? Tohle je 5 známek, že už to vážně přeháníte!

1. Sžírá vás žárlivost a nenávist

Zjistila jste, že váš ex má novou známost. Sice o té slečně nevíte vůbec nic, ale ze srdce ji nenávidíte. Sžírá vás žárlivost a chuť zadupat „sokyni“ do země. Jste pevně přesvědčená o tom, že je to mrcha, možná si namlouváte, že právě ona vám vašeho přítele „ukradla“.

„Je to celkem běžná reakce. Mučíte se představami o svém bývalém v náručí někoho jiného, zjišťujete, že on rozchod přežil. To, co prožíváte, je vlastně sexuální žárlivost,“ tvrdí Rowan Pelling, expertka na vztahy, která má vlastní rubriku v deníku Daily Mail.

2. Voláte a voláte

Nemůžete si pomoct a až příliš často svému bývalému voláte, esemeskujete a vymýšlíte jednu záminku za druhou, jen abyste s ním mohla prohodit pár slov. A když vám na vaše textové zprávy neodpovídá, jste nervózní, pořád koukáte na telefon a možná se v záchvatu hysterie (nebo často pod vlivem alkoholu) dopracujete ke zprávám typu „Proč mi neodpovídáš?“

Foto: Thinkstock

Nedokážete se ovládnout a pořád mu voláte? To je jeden znak šílených exFoto: Thinkstock

3. Idealizujete si ho

Vypadá to, že váš ex byl pan Dokonalý. Z vašeho popisu vyplývá, že neměl jedinou chybičku. Všem vyprávíte, jak byl chytrý, vtipný, vždycky chodil včas, zahrnoval vás pozornostmi, byl samozřejmě skvělý v posteli, a dokonce mu nikdy nesmrděly nohy a pravidelně myl nádobí!

„Po rozchodu si hodně lidí idealizuje minulost, na ten bývalý vztah hledí růžovými brýlemi. Najednou zapomněli všechny nedostatky partnera, nepříjemné okamžiky s ním, hádky a podobně. Žijí vlastně v jakémsi světě fantazie,“ potvrzuje britská psycholožka a expertka na vztahy Corinne Sweet.

4. Doufáte

Dalším znakem „šílených bývalek“ je fakt, že rozchod odmítají akceptovat. Prostě stále doufají v dobrý konec, tedy, že jejich ex „dostane rozum“ a vrátí se. A jakákoli drobnost je pro ně okamžitě dobrým znamením.

Poslal vám přání k narozeninám? Možná vás po společných známých pozdravoval. Nebo vám pochválil nový účes, když jste se někde potkali. Prostě běžné zdvořilostní věci, z nichž vy ale okamžitě usoudíte, že vás vážně miluje a jen se dočasně zbláznil.

Foto: Thinkstock

Jestli si pořád představujete, jak se k sobě vrátíte, jste vlastně taková doufalka. A to není dobréFoto: Thinkstock

5. Slídíte

I když už nejste spolu, máte neustále potřebu mít přehled o jeho životě. O tom, co dělá, kam chodí, s kým se stýká a podobně. A tak slídíte, a to doslova!

Pravidelně (nejspíš několikrát denně) kontrolujete jeho profil na sociální síti, prohlížíte jeho nejnovější fotky, pročítáte diskuse pod jeho statusy. Od jeho přátel či rodiny „nenápadně“ vyzvídáte, co je u něj nového.

A dokonce se záměrně vyskytujete na místech, kde máte šanci ho potkat. Pro chleba chodíte do pekárny naproti jeho práci, na oběd do jeho oblíbené restaurace a v žádném případě nevynecháte jediný koncert jeho milované kapely. Jste skoro jako jeho stín.

A jak zvládáte rozchody vy? Šílíte, nebo máte nadhled?

Reklama

Načítám