Článek
Láska a sex
Před dětmi si musíte dávat větší pozor na pusu. Veškeré dvojsmyslné poznámky, kterých si jim ještě nedávno vůbec nevšimly, teď spolehlivě zaujmou a ještě se jimi budou skvěle bavit.
Partner a rodina
Kamarádka vám možná zavolá s tím, že se pohádala s partnerem a že je mezi nimi nadobro konec. Snažte se ji uklidnit. Lehce ji upozorněte, že Vánoce jsou emočně náročné, takže bude lepší, když tak zásadní rozhodnutí odloží až na nový rok.
Domácnost a nákupy
Hned ráno byste si měly pro jistotu nachystat ještě jeden ubrus, který můžete použít v případě, kdyby někdo ten původní nedopatřením polil nebo zašpinil. Potřebovat ho nemusíte, ale taková záloha se vždycky hodí.
Krása a zdraví
Čekají vás debaty kvůli dětem a alkoholu. Zatímco vy jste striktně proti, aby ratolesti něco takového byť jen ochutnaly, partner má pocit, že jim doušek vína neuškodí. Bude ideální, abyste se za zavřenými dveřmi domluvili a potomkům sdělili shodné stanovisko.
Astrojídelníček
Aby měl Štědrý den duchovní nádech, o to se postará i Měsíc. Dopoledne se překulí do rostoucí fáze neboli tithi, zasvěcené posvátnému ptáku Ibis, který byl ve starověkém Egyptě symbolem moudrosti. O Štědrém dnu se traduje, že kdo se postí, uvidí zlaté prasátku, jenže z hladu budete nervózní, bez energie, tak to neriskujte. Trávení nastartujete, když po probuzení nalačno vypijete po malých doušcích sklenicí teplé vody. Během dne pravidelně pijte, usnadníte tím vylučování škodlivin. Posnídejte vy i všichni doma chleba nebo vánočku s máslem a včelím medem. Naši předci věřili, že díky tomu budou zdraví a sladcí jako med do příštích Vánoc. Jelikož Měsíc bude ve znamení Vodnáře, celé dopoledne pijte teplou vodou naředěnou tinkturu z jerlínu japonského. Posiluje imunitu i pružnost cévních stěn spadajících v astromedicíně pod toto znamení.
Oběd připravte dle rodinné tradice, ale neměla by v něm chybět čočka či hrách. Ke sváteční večeři si klidně dejte řízek nebo smaženého kapra, a to přesto, že máte problémy s trávením nebo žlučníkem. Když je budete připravovat klasickým způsobem, několik minut před dohotovením uveďte vodu k varu a tak na tři sekundy do ní ponořte každý, skoro usmažený řízek. Následně je otřete ubrouskem a asi na pět minut vložte do rozehřáté trouby. Tím smažené pokrmy zbavíte přepáleného tuku a chuť budou mít stejnou, možná ještě lepší než obvykle. Po 20. hodině popíjejte teplou vodou naředěný bylinný extrakt z pýru plazivého. Vyladí trávení i hladinu cholesterolu, a protože působí močopudně, vyplaví vše toxické, co by vám mohlo uškodit.



