Článek
Láska a sex
Večer, kdy bude Luna v harmonickém vztahu s Jupiterem ve vašem sektoru komunikace, si můžete s miláčkem klidně pustit nějaký eroticky laděný film. Sami rozhodnete, zda to pro vás bude odreagování, nebo vzrušující inspirace.
Partner a rodina
Když nerozumíte něčí argumentaci, můžete se sice snažit, ale jasno pořád mít nebudete. Naštěstí si uvědomujete, že byste nekonečnou debatou na toto téma naštvaly spoustu lidí. Ti, kteří jste s nimi v kontaktu, se nechtějí rozčilovat, ale co nejlépe se pobavit.
Domácnost a nákupy
Když vám děti řeknou, že k obědu nechtějí nic a k večeři třeba jen polévku, hlavně neroňte slzy nad připraveným svátečním jídlem. Když pečenou kachnu nebo krůtu naservírujete jindy, nic se neděje. Místo toho si libujte, že máte moudré potomky, kteří se nechtějí přecpat.
Krása a zdraví
Ze všech druhů suchého ovoce, které se doma najde, uvařte staročeský kompot, který trochu přisladíte a okořeníte hřebíčkem, skořicí a badyánem. Je chutný, zdravý, nepříliš kalorický, a navíc spolehlivě slouží jako prevence zácpy.
Astrojídelníček
Druhý svátek vánoční, tedy svatého Štěpána, strávíte s rostoucím Měsícem v Rybách, kam v lékařské astrologii spadají chodidla a lymfatický systém. Aby vám nezačaly otékat nohy, bude nutné dodržovat pitný režim. Kromě čisté vody dopoledne popíjejte močopudný zelený čaj, který se také postará o celkovou detoxikaci. Kolem 18. hodiny intenzivně pijte čaj z řepíku lékařského nebo šípkový, neb vyčistí organismus a podpoří vylučování. Posnídejte dle zvyků rodiny a dopoledne podle libosti jezte zralé zelené hrušky nebo kiwi.
K obědu si bez černého svědomí pochutnejte na dozlatova upečené huse nebo kachně, ale k ní si dejte víc kysaného zelí než knedlíků, podpoří dobré trávení a vyladí střevní mikrobiom. Po jídle na dobré trávení vypijte sklenku 12° hořkého piva. Odpoledne zobejte světlé hroznové víno, zamezí tvorbě otoků. K večeři zvolte hrách a je jedno, zda to bude kaše, nebo polévka. Tato luštěnina totiž pozitivně ovlivňuje látkovou výměnu a je také zdrojem vitaminu E, který chrání buňky před škodlivými volnými radikály.



