Hlavní obsah

Chléb pšeničný celozrnný průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie940 kJ
Bílkoviny8 g
Tuky2 g
Sacharidy42 g
Sůl1,2 g
SAFA0,4 g
Vláknina7 g
Cukry1,6 g

Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb je vyráběn z vysokovymleté (celozrnné) pšeničné mouky, obsahuje tedy více vlákniny a vyšší množství vitaminů a minerálních látek než klasický bílý chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete celozrnný chléb konzumovat. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada potraviny

Pšeničný chléb můžete nahradit chlebem žitným, který obsahuje více prospěšných látek.