Hlavní obsah
Chléb pšeničný celozrnný průměr
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 940 kJ |
Bílkoviny | 8 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 42 g |
Sůl | 1,2 g |
SAFA | 0,4 g |
Vláknina | 7 g |
Cukry | 1,6 g |
Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb je vyráběn z vysokovymleté (celozrnné) pšeničné mouky, obsahuje tedy více vlákniny a vyšší množství vitaminů a minerálních látek než klasický bílý chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete celozrnný chléb konzumovat. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Pšeničný chléb můžete nahradit chlebem žitným, který obsahuje více prospěšných látek.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama