Hlavní obsah
Chléb Šumava
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 050 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Tuky | 1,7 g |
Sacharidy | 49 g |
Sůl | 1,3 g |
SAFA | 0,3 g |
Vláknina | 5 g |
Cukry | 1,8 g |
Jedná se o pšenično-žitný chléb, podíl nutričně chudší pšeničné mouky se neustále zvyšuje na úkor mouky žitné, která je zdrojem řady cenných látek. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb je vyráběn z nízkovymleté mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Postranní panel
Reklama
Reklama