Hlavní obsah

Chléb toustový rosický světlý

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 140 kJ
Bílkoviny8,3 g
Tuky2,8 g
Sacharidy53 g
Sůl1,5 g
SAFA0,6 g
Vláknina0,2 g
Cukry2,7 g

Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Tento chléb je vyráběn z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. V přiměřeném množství můžete chléb konzumovat, jedná se však především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada potraviny

Vhodnější je celozrnný toustový chléb nebo jiné pečivo s co největším podílem celozrnné mouky. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.