Článek
Tenhle čokoládový koláč ve stylu brownies „mate tělem“. Je totiž opravdu skvělý a asi nikdo vám neuvěří, že jste v podstatě jen jednoduše smíchali pár surovin a dali je péct. Není moc sladký, o to víc je v něm chuti kakaa a čokolády. Nejlépe chutná, když na přípravu použijete opravdu vyzrálé ovoce.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 175 °C a formu vyložte pečicím papírem. Ideální je forma, která má sundávací kraje, pak dejte papír jen na dno. Hrušky oloupejte, rozkrojte, zbavte jádřinců a každou půlku ještě rozkrojte na polovic. Pak je dejte stranou.
02.
V míse smíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a špetku soli. Pak rozpusťte čokoládu (115 g) a máslo. Tuto směs nalijte do další (větší) mísy, přidejte cukr a elektrickým šlehačem šlehejte, dokud hmota nezesvětlá a nevychladne. Pak přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
03.
Do čokoládové směsi přidávejte po troše směs suchých ingrediencí a mléka a vždy vymíchejte dohladka. Až bude vše smícháno, nalijte těsto do připravené formy a rozložte na něj kusy hrušek.
Vložte do vyhřáté trouby, pečte asi 45 minut a poté vyzkoušejte špejlí, zda je těsto propečené. Hotový koláč nechejte ve formě zcela vychladnout, pak vyndejte a poprašte moučkovým cukrem.