Hlavní obsah

Knäckebrot žitný (Racio)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 486 kJ
Bílkoviny9,1 g
Tuky2 g
Sacharidy72 g
Sůl1,3 g
SAFA0,3 g
Vláknina17,2 g
Cukry2 g

Jedná se o výrobek z celozrnné žitné mouky, je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Obsah vlákniny je velmi vysoký, výhodou je také nižší glykemický index. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu velmi nízkou (cca 130 kJ). Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat i při redukční dietě, vždy ho však doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada potraviny

Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat, nahradit ho můžete běžným celozrnným pečivem.