Článek
Existují i další varianty tohoto receptu, kdy se do masové směsi přidává například chilli, případně další oblíbené koření... Každopádně nesmí chybět škrob a vejce – díky nim drží řízečky pohromadě.
Postup
01.
Kuřecí maso ze stehen omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky. Oloupané cibule pokrájejte nahrubo.
02.
Maso a cibuli vložte do mísy a přidejte k nim syrová rozšlehaná vejce, mletou papriku (můžete klidně dát i pálivou), kari koření, kukuřičný, případně bramborový škrob, sójovou a worcesterskou omáčku, sůl a čerstvě mletý pepř. Důkladně zamíchejte, zakryjte fólií a nechte v chladničce odležet minimálně tři hodiny.
03.
Na velké pánvi s rozpáleným olejem tvořte z masové směsi lžící malé placičky a smažte je zvolna z obou stran dozlatova, aby se maso zcela propeklo a cibule změkla a zesládla.
04.
Cikánské řízečky ihned servírujte, ideálně s jemnou bramborovou kaší.