Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Na tento recept už se trochu zapomíná... A přitom je to taková retro lahůdka! Další z řady receptů, které si jistě rádi připomenete. Tento je navíc opravdu snadný, suroviny sice nejsou nijak nóbl, ale jistě je máte běžně doma. A výsledek je skvělý!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 2 ks cibule
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 2 špetky soli
  • 70 ml oleje na smažení
Článek

Existují i další varianty tohoto receptu, kdy se do masové směsi přidává například chilli, případně další oblíbené koření... Každopádně nesmí chybět škrob a vejce – díky nim drží řízečky pohromadě.

Postup

01.

Kuřecí maso ze stehen omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky. Oloupané cibule pokrájejte nahrubo.

02.

Maso a cibuli vložte do mísy a přidejte k nim syrová rozšlehaná vejce, mletou papriku (můžete klidně dát i pálivou), kari koření, kukuřičný, případně bramborový škrob, sójovou a worcesterskou omáčku, sůl a čerstvě mletý pepř. Důkladně zamíchejte, zakryjte fólií a nechte v chladničce odležet minimálně tři hodiny.

03.

Na velké pánvi s rozpáleným olejem tvořte z masové směsi lžící malé placičky a smažte je zvolna z obou stran dozlatova, aby se maso zcela propeklo a cibule změkla a zesládla.

04.

Cikánské řízečky ihned servírujte, ideálně s jemnou bramborovou kaší.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 087,86 kJ
Bílkoviny28,36 g
Tuky32,1 g
Sacharidy23,58 g
Sůl2,37 g
SAFA8,55 g
Vláknina1,82 g
Cukry4,1 g

Načítám