Hlavní obsah
Knäckebrot žitný (Racio)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 486 kJ |
Bílkoviny | 9,1 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 72 g |
Sůl | 1,3 g |
SAFA | 0,3 g |
Vláknina | 17,2 g |
Cukry | 2 g |
Jedná se o výrobek z celozrnné žitné mouky, je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je nízký. Obsah vlákniny je velmi vysoký, výhodou je také nižší glykemický index. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu velmi nízkou (cca 130 kJ). Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat i při redukční dietě, vždy ho však doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Knäckebrot můžete v přiměřeném množství konzumovat, nahradit ho můžete běžným celozrnným pečivem.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama