Hlavní obsah

Krevety (syrové)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie390 kJ
Bílkoviny18 g
Tuky2 g
Sacharidy1 g
Sůl0,3 g
SAFA0,56 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Krevet existuje mnoho druhů o různé velikosti. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Krevety obsahují málo tuku, je proto vhodné ja zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada potraviny

Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.