Hlavní obsah
Sádlo vepřové škvařené
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 3 750 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Tuky | 99 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 44,55 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o bezvodý tuk, je tedy vhodný i na smažení. Obsahuje však poměrně vysoké množství nasycených mastných kyselin, které působí negativně na kardiovaskulární systém. Nevýhodou je také obsah cholesterolu. Z těchto důvodů sádlo do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada potraviny
Na smažení používejte raději rostlinný olej, nejlépe řepkový. Na namazání pečiva jsou vhodnější margariny s vhodným složením mastných kyselin.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama