Hlavní obsah
Šunka schwarzwaldská
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 000 kJ |
Bílkoviny | 25 g |
Tuky | 15 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 5,5 g |
SAFA | 6,75 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o šunku uzenou studeným kouřem, která má chráněné zeměpisné označení a smí se tedy vyrábět pouze v určité oblasti Německa. Šunka obsahuje vysoký podíl masa a je zdrojem plnohodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, obecně však bývá velmi vysoký, jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin. Nevýhodou je také velmi vysoký obsah soli. Z těchto důvodů tuto šunku do jídelníčku zařazujte pouze ve výjimečných situacích a před konzumací odstraňte tučný okraj.
Náhrada potraviny
Vhodnější je šunka s nižším obsahem tuku, například krůtí či kuřecí, vybírejte šunku nejvyšší jakosti nebo výběrovou, které obsahují vyšší podíl masa a neobsahují levnější náhražky.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama