Článek
Moučník, který vypadá, jako kdybyste ho koupili v luxusní cukrárně - to je malinová roláda s krémem a bílou čokoládou. Pokud maliny nemáte, lze je nahradit třeba borůvkami nebo jiným drobným ovocem.
Postup
01.

Použít můžete jak maliny, tak ostružiny nebo borůvky. A pro extra dekadentní krém použijte čokoládu hořkou!Foto: Greta Blumajerová
02.
Pokračujte v přípravě krému. Do jedné misky s čokoládovou smetanou nasypejte maliny (pár si jich můžete nechat na ozdobu) a vidličkou je trochu rozmačkejte. Obě misky s krémy uložte na několik hodin zatuhnout do chladničky.
03.
Troubu rozehřejte na 175 °C a plech vyložte pečicím papírem. Na těsto šlehejte vajíčka s cukrem elektrickým šlehačem pět až deset minut do světlé pěny. Poté zlehka zapracujte mouku.
04.
Hotové těsto vlijte na připravený plech a pečte asi 12 minut dozlatova. Ihned po vyndání z trouby odřízněte z korpusu hrany (těsto se tak bude lépe rolovat) a plát přesuňte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Papír stáhněte. Piškot pak i s utěrkou zarolujte a nechte vychladnout. Pracujte rychle, aby těsto neztuhlo.
05.
Vychladlé krémy prošlehejte elektrickým šlehačem, aby byly nadýchanější a ještě trochu zatuhly. Do malinové části přidejte sáček ztužovače šlehačky (kdyby byl krém dostatečně pevný už tak, můžete vynechat). Malinový krém rozetřete na rozmotané těsto a znovu (už bez utěrky) zarolujte. Hotovou roládu potřete světlým krémem.
06.
Roládu potřenou světlým čokoládovým krémem zdobte malinami a drcenými pistáciemi. Můžete podávat hned nebo moučník nechte ještě chvíli odležet v chladu.