Článek
Postup
Krok 1: Vejce předem vyndejte z lednice, aby měla pokojovou teplotu.
Použít můžete jak maliny, tak ostružiny nebo borůvky. A pro extra dekadentní krém použijte čokoládu hořkou!
Krok 2: Začněte přípravou krémů. Jestli to chcete mít na jistotu, přichystejte si je už den předem. Čokoládu rozlámejte na dílky, zalijte ohřátou smetanou, rozmíchejte dohladka a rozdělte do dvou misek.
Čokoládu stačí zalít v mikrovlnce nebo na plotně ohřátou smetanou a rozmíchat do rozpuštění
Krok 3: Do jedné misky nasypte maliny (pár si jich můžete nechat na ozdobu) a vidličkou je trochu rozmačkejte. Oba krémy dejte na několik hodin zatuhnout do lednice.
Maliny v jedné části krému trochu rozšťouchejte vidličkou
Krok 4: Vajíčka s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem pět až deset minut do světlé pěny. Opatrně zapracujte mouku.
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny a opatrně zapracujte mouku
Krok 5: Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem, pečte asi 12 minut dozlatova, poté ihned odřízněte hrany (těsto se tak bude lépe rolovat) a plát přesuňte na čistou utěrku posypanou moučkovým cukrem. Papír stáhněte. Piškot pak i s utěrkou zarolujte a nechte vychladnout. Pracujte rychle, aby těsto neztuhlo.
Těsto vlijte na pečicí papír, a než se upeče, připravte si čistou utěrku a poprašte ji moučkovým cukrem
Přímo na plechu z těsta odkrojte okraje, přeneste ho na utěrku, sundejte papír a rychle zarolujte
Krok 6: Vychladlé krémy prošlehejte elektrickým šlehačem, aby byly nadýchanější a ještě trochu zatuhly. Do malinové části přidejte sáček ztužovače šlehačky (kdyby byl krém dostatečně pevný už tak, můžete samozřejmě vynechat). Malinový krém rozetřete na rozmotané těsto a znovu (už bez utěrky) zarolujte. Roládu potřete světlým krémem.
Krémy před potíráním prošlehejte elektrickým šlehačem – lépe tak zatuhnou a budou i nadýchanější
Krok 7: Ozdobte malinami a drcenými pistáciemi. Můžete podávat hned nebo roládu nechte ještě chvíli odležet v chladu.
K malinám a bílé čokoládě perfektně ladí pistácie – stačí jich jen troška
Nadýchaný krém, lehké piškotové těsto a voňavé maliny nikdy nezklamou...
A co takhle roláda naslano? My milujeme kombinaci špenátu a sušených rajčat, řepy a křenu i dekadentní bůček s francouzskými bylinkami.