Hlavní obsah
Vepřová kotleta (syrová bez kosti)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 730 kJ |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 10 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,15 g |
SAFA | 4,5 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové kotlety je obecně ještě poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).
Náhrada potraviny
Pokud odstraníte viditelný tuk, můžete kotletu občas zařadit do jídelníčku. Vhodnější alternativou je libovější vepřová kýta, panenka nebo kuřecí či krůtí prsa.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama