Hlavní obsah
Vepřová panenka (syrová)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 480 kJ |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,12 g |
SAFA | 1,8 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové panenky je obecně poměrně nízký, odstraňte však viditelný tuk z povrchu masa. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).
Náhrada potraviny
Vepřovou panenku můžete zařadit do jídelníčku, nahradit ji můžete levnější vepřovou pečení nebo kuřecími či krůtími prsy.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama