Hlavní obsah
Vepřová plec pečená (solená)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 050 kJ |
Bílkoviny | 33 g |
Tuky | 13 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 1 g |
SAFA | 5,85 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové plece je však obecně poměrně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má poměrně vysoký obsah tuku, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně.
Náhrada potraviny
Pokud budete vepřovou plec konzumovat, odstraňte z masa viditelný tuk. Vhodnější alternativou je libovější vepřová kýta, pečeně nebo panenka, hovězí zadní nebo krůtí či kuřecí prsa.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama