Hlavní obsah

Jihočeský tvaroh s jogurtem vanilka

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie415 kJ
Bílkoviny6,8 g
Tuky1,2 g
Sacharidy14,7 g
Sůl0,07 g
SAFA0,8 g
Vláknina0,2 g
Cukry14,7 g

Jedná se o tvarohový dezert s bílým jogurtem. Mléčné výrobky jsou především zdrojem dobře stravitelných bílkovin a některých vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento výrobek obsahuje velmi malé množství tuku, má však poměrně vysoký obsah přidaného cukru. Mléčné výrobky s přidaným cukrem zařazujte do jídelníčku jen v přiměřeném množství a při redukční dietě je raději vynechte.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou mléčné výrobky bez přidaného cukru, například si můžete smíchat polotučný či nízkotučný tvaroh nebo jogurt s trochou čerstvého ovoce.