Hlavní obsah
Z Valašska bílý jogurt
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 280 kJ |
Bílkoviny | 4,9 g |
Tuky | 3,1 g |
Sacharidy | 5 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 2 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 5 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Polotučný jogurt obsahuje kolem 3 % tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Polotučný jogurt můžete zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit jogurtem nízkotučným.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama