Hlavní obsah

Corn flakes lupínky kukuřičné průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 600 kJ
Bílkoviny8 g
Tuky1 g
Sacharidy82 g
Sůl2 g
SAFA0,1 g
Vláknina3 g
Cukry8,6 g

Základními surovinami pro výrobu corn flakes je kukuřice, slad, cukr a sůl. Corn flakes jsou především bohatým zdrojem energie v podobě sacharidů (převážně škrobu) a ostatních živin obsahují jen malé množství. Obsahují jen velmi malé množství vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vysoký glykemický index a vyšší obsah soli. Kukuřičné lupínky tedy slouží především jako rychlý zdroj energie bez přínosu výživově cenných látek, z těchto důvodů je není vhodné zejména při redukční dietě pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější alternativou jsou například Nestlé Fitness, jedná se o celozrnné lupínky, které obsahují více vlákniny, vitaminů a minerálních látek, mají také nižší glykemický index. Ještě vhodnější než lupínky jsou například ovesné vločky v kombinaci s oříšky a čerstvým ovocem nebo sypané směsi müsli, které mají co nejnižší podíl přidaného cukru.