Hlavní obsah
Kroupy ječné
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 500 kJ |
| Bílkoviny | 9 g |
| Tuky | 2,8 g |
| Sacharidy | 73 g |
| Sůl | 0 g |
| SAFA | 0,5 g |
| Vláknina | 8 g |
| Cukry | 0,75 g |
Kroupy jsou loupaná zrna různých obilovin, nejčastěji se využívají ječné kroupy. Jsou především zdrojem škrobu, malého množství bílkovin, některých vitaminů, minerálních látek a vlákniny. Kroupy lze použít do pomazánek, salátů, polévek, pro přípravu dušených a zapékaných pokrmů i jako přílohu.
Náhrada potraviny
V přiměřeném množství můžete kroupy zařazovat do jídelníčku. Můžete je nahradit jinými obilovinami, například bulgurem, kuskusem, pohankou či rýží nebo těstovinami.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






