Hlavní obsah
Rezistentní škrob Hi-Maize
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 550 kJ |
Bílkoviny | 0,8 g |
Tuky | 0,8 g |
Sacharidy | 31 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 0,4 g |
Vláknina | 56 g |
Cukry | 0 g |
Jedná se o kukuřičný škrob vyrobený ze speciálně vyšlechtěné odrůdy kukuřice. Rezistentní škrob se řadí mezi nerozpustnou vlákninu, jedná se o škrob, který není organismus schopný svými enzymy rozštěpit a dostává se až do tlustého střeva, kde má řadu pozitivních účinků především na střevní mikroflóru a peristaltiku střev. Rezistentní škrob může nahrazovat obsah mouky v chlebu, sušenkách, palačinkách, moučnících, ale i v knedlíkách a pokrmech z mletého masa a v mnoha dalších pokrmech. Při přípravě pokrmu lze rezistentním škrobem nahradit až 20 % bílé mouky. Použitím rezistentního škrobu se z důvodu jeho nestravitelnosti zvyšuje podíl vlákniny a snižuje energetická hodnota a glykemický index potraviny či pokrmu.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama