Hlavní obsah
Želatina (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 440 kJ |
Bílkoviny | 86 g |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,15 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Želatina je kolagen získaný nejčastěji z vepřové nebo hovězí kůže. Jedná se o čistou lehce stravitelnou bílkovinu, bílkovina sice není plnohodnotná, ale její příjem je důležitý pro správnou funkci kloubů, stavbu pojivové tkáně, chrupavek, kostí, nehtů apod. Želatinu můžete tedy používat pro přípravu aspiků, dezertů, krémů a dalších pokrmů. Dejte však pozor na ostatní přidané suroviny. Krémy a dezerty například připravujte z nízkotučného tvarohu, do aspiku dejte jen méně tučné maso, libovou šunku, zeleninu apod.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama