Hlavní obsah
Mango
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 290 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Tuky | 0 g |
Sacharidy | 16 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Cukry | 13 g |
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Mango je významným zdrojem vlákniny, vitaminu C, provitaminu A a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Obsah cukru je v mangu poměrně vysoký, konzumujte ho proto pouze v menším množství.
Náhrada potraviny
Zejména při redukční dietě je vhodnější konzumovat ovoce s nižším obsahem cukru.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama