Hlavní obsah

Sex a ženy: Co všechno se můžete naučit od těch, které vždycky dosahují vyvrcholení?

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Foto: Lizardflms, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas, někdy, výjimečně. Taky vás trápí, že to, o čem se neustále mluví, nepřichází pravidelně a snadno? Rozčeřte stojaté milostné vody a nakopněte sebe sama ke smyslnému „á, á, ách“. Inspirujte se u sexuálně spokojených žen!

Článek

Český sexuolog Zlatko Pastor říká, že ženy otěhotní s orgasmem i bez něho, proto je ve schématu ženské sexuální aktivity tak málo fixován. Stačí to jako vysvětlení toho, že anorgasmie je u žen častá? Bohužel, dámy jsou v tomhle směru v nevýhodě…

Penis kontra vagina

Vědci z Chapmanské univerzity, Univerzity Indiany a Kinseyho institutu zkoumali intimní život více než 52 000 dospělých ve Spojených státech. Výsledky publikované v Archivu sexuálního chování ukázaly, že muži – bez ohledu na sexuální orientaci – mají orgasmus „obvykle“ nebo „vždycky“. Homosexuálové, bisexuálové i heterosexuálové.

Spolehlivost orgasmu u všech těchto skupin neklesá pod 89 procent, což ženy říci nemohou. Vyvrcholení dosahuje 86 procent lesbiček, 66 procent bisexuálek a 65 procent heterosexuálek. Zase jsme u toho, že dámský orgasmus není samozřejmost. Co konkrétně vysvětluje tento takzvaný orgastický rozdíl mezi muži a ženami?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Orgasmus u ženy není samozřejmostFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Sex jako adrenalinový zážitek

Autoři zmíněné studie spekulují, že sociální stigma žen, které vyjadřují sexuální touhu, spolu s tlakem na muže, kteří se cítí zodpovědni za průběh sexu, může v heterosexuálním páru způsobit spoustu komplikací – zvlášť co se týče právě  ženského orgasmu. Ne každá žena se totiž uvolní natolik, aby byla schopna dostatečně vnímat trochu nervózní sexuální pokusy svého partnera, který v posteli nechce selhat.

Naštěstí vědce zaujaly některé informace, které se nesmírně hodí všem, kdo jsou orgasticky vyhladovělí. Když se autoři studie blíže podívali konkrétně na ženy, které se v rámci výzkumu chlubily pravidelným vyvrcholením, našli tři společná témata, jež spojují orgasticky spokojené milenky. Tyhle rady se přitom hodí vždycky a všude! Co konkrétního vědci vypátrali?

Nesedět a nečekat na zázrak

Kromě vaginálního pohlavního styku má vliv na překročení „cílové čáry“ u žen smyslné líbání, ruční stimulace pohlavních orgánů a orální sex. To ale není všechno. Orgasticky úspěšnější milenky jsou podle všeho více spokojené se svými vztahy, nebojí se otevřeně sdělovat, co v posteli chtějí, také se chovají spontánně a chválí své partnery.

Sexuálně spokojená skupina se zároveň zapojuje do dobrodružných akcí – píše chlípné esemesky, nakupuje sexy prádlo, zkouší nové milostné polohy (a v této oblasti se vzdělává), experimentuje s anální stimulací, fantaziemi i neobvyklými místy. Podle Davida Fredericka, profesora psychologie z Chapmanské univerzity, ženy, které vždycky mají orgasmus, také provokativně mluví přímo při sexu.

Všechny tyto činy prý podle něj způsobují, že se muži cítí víc žádoucí, čímž se u nich zvyšuje motivace potěšit svoji partnerku – všemožnými způsoby. Milenky tak těží dvojnásobně.

Z nuly na sto

Na druhou stranu je nutné říct, že dle slov tohoto odborníka není nutné okamžitě a ze dne na den přejít do „experimentálního módu“ plného intimních her, kousků a mluvy, prý stačí začlenit pár drobností – i to může zvýšit vaši spokojenost. A ta nejlepší rada na závěr?

Jedním z nejlepších způsobů, jak dosáhnout toho, po čem v milostném životě toužíte, je poskytování pozitivní odezvy. Provádí-li váš partner něco, co se vám zamlouvá, dejte mu o tom zprávu! On bude vědět, že je na správné cestě, zatímco vy získáte prostor pro rozvíjení vlastního potěšení. Taková souhra nemůže zůstat bez pozitivní tečky! Tak co, jdete do toho?

A jak často máte orgasmus vy?

Načítám