Hlavní obsah
Zottarella Basilikum
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 029 kJ |
Bílkoviny | 17,5 g |
Tuky | 19 g |
Sacharidy | 1,5 g |
Sůl | 0,6 g |
SAFA | 12,9 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 1,5 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Zottarella je měkký nezrající sýr v solném nálevu s poměrně vysokým obsahem tuku a energetickou hodnotou. Tento sýr konzumujte pouze v malém množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je mozzarella nebo zottarella light, která obsahuje o polovinu méně tuku. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama