Hlavní obsah

Sójové párky jemné Lunter

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie757 kJ
Bílkoviny17,8 g
Tuky8,9 g
Sacharidy6,8 g
Sůl1,5 g
SAFA0,6 g
Vláknina2 g
Cukry0,6 g

Jedná se o výrobek ze soji s vysokým obsahem bílkovin a poměrně nízkým obsahem tuku. Tento výrobek můžete občas zařazovat do jídelníčku. Sójové výrobky nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.