Hlavní obsah

3 nejlepší cviky na záda: Zbaví vás bolestí a budete vypadat štíhlejší

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na žádnou partii ženy při cvičení nezapomínají tak často jako na záda. Přitom ta by se určitě posilovat měla. Nejenže předejdete bolestem, ale také začnete správně držet tělo a budete vypadat štíhleji!

Článek

Pokud se věnujete posilování některých partií, například břicha nebo hýždí, určitě byste měli myslet také na posílení zad, aby nedošlo ke svalové dysbalanci. Ta totiž způsobuje jak bolesti, tak nevzhledné vady v držení těla. Například takové zvýšené prohnutí bederní páteře vede k tomu, že máte vypoulené bříško, i když jste štíhlá jako lunt.

A jaké cviky jsou na zádové svaly nejúčinnější a pro ženy také nejsnadněji proveditelné? To vám předvede výživová poradkyně a Trenérka roku 2015 Mgr. Lea Vršecká.

Zajímají vás také cviky na nejproblematičtější partie? Podívejte se na trénink šikmých břišních svalů nebo vyzkoušejte cviky, které vám vytvarují paže a ramena!

Reklama

Související témata:

Načítám