Hlavní obsah

3 nové způsoby, jak zpomalit stárnutí

Foto: isifa

Ve tváři máme napsané kdeco, tak proč jí nedovolit luxus omlazení?Foto: isifa

Reklama

Výrobků zastavujících stárnutí je bezpočet. My jsme ale tentokrát pátrali po nových metodách, které umí totéž, a navíc vás budou bavit! Vždyť poslouchat hudbu a u toho mládnout je skvělé. Nemyslíte?

Článek

Omlazení pleti, zbavení se vrásek, více energie – kdo by tohle nechtěl? Zvlášt ve chvíli, kdy si připadáte, že vám je snad sto let. Pokud cítíte, že potřebujete vy či vaši blízcí přísun nové síly, neváhejte si ho dopřát. Procedury, které jsme pro vás objevili, vám v tom pomohou!

Facelift bez skalpelu

Jednou z novinek, při kterých budete příjemně relaxovat vleže ve speciální komoře, je hyperbarická oxygenoterapie. O co jde? O inhalaci kyslíku v podtlakové komoře. Tato metoda se uplatňuje také v lékařství při řadě diagnóz, hojně je využívaná také před a po estetických zákrocích na urychlení hojení. Tělu dodává energii, detoxikuje krev, zpomaluje stárnutí. „Hyperbarické kyslíkové komory jsem poprvé objevila na klinice v Atlantě. Tři týdny jsem v nich denně strávila hodinu a půl, a to mi pomohlo nejen zdravotně, ale všichni říkali, že jsem omládla o deset let,“ říká Jitka Kerle ze studia I – CONE Beauty & Health, které oxygenoterapii nabízí.

Co vás tedy čeká? V komoře, která vypadá jako lehací solárium, dýcháte kyslík přes nosní cannylu nebo obličejovou masku zhruba hodinu. Poslouchat u toho můžete hudbu nebo sledovat DVD. Už první návštěva vám zlepší mimo jiné metabolismus, uvolní napětí i stres, detoxikuje krev, zlepší kožní problémy a vyhlazuje pleť…

Za kolik? Hodinová návštěva vás přijde zhruba na 1000 korun. A už po té první uvidíte výsledky. Pro výrazný efekt jsou dobré návštěvy tři.

Šikovné ruce vyhladí pleť

Další příjemnou záležitostí, která omladí nejen pleť, ale pomůže i vaší duši, je novinková omlazující masáž. „Je založena na povzbuzení nervového systému, uvolňování toxinů z těla a zlepšené cirkulaci krve, kyslíku, tedy na lepším přísunu živin vašemu tělu,“ uvádí Jiřina Forejtková ze salonu Tawan.

Foto: Tawan

Hýčkání v podobě omlazující masáže může být i pěkným dárkemFoto: Tawan

Co vás čeká? Luxusní péče celého těla: Nejdříve spojení přírodních thajských olejů Thann (unikátní díky obsahu vitaminu A z rýžového oleje a extraktu ze speciální byliny Shiso (Perilla) se silnými antioxidačními účinky), které jemně polaskají vaši pokožku, rozehrají každý její kousek, uvolní ji, a pak znovu vypnou. Po hodinové relaxaci, která může být i detoxikační či s peelingem, pak následuje dalších šedesát minut speciální masážní techniky. Čeká vás svalové uvolnění celého těla, včetně obličeje.

Za kolik? Cena dvouhodinové omlazující terapie je zhruba od 2000 korun.

Získejte zpět svou pružnost

Třetí novinka je z trochu jiného soudku: jde o rehabilitační a fyzioterapeutickou metodu, jež vám pomůže si nepřipadat často jako stařena. „Metoda Infinity přináší uvolnění, protažení i posílení celého pohybového ústrojí,“ uvádí její autorka MUDr. Michaela Tomanová, primářka Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí. Každodenním pravidelným cvičením se budete cítit mladí, pružní a pohybliví. Vůbec se ale nebojte námahy!

O co tedy jde? „Pro Infinity, tedy česky nekonečno, je typickým symbolem ležatá osmička, a právě ta je základem většiny cviků. Jedná se vlastně o opisování tvaru ležaté osmičky pomocí našeho těla, a to v různých jejích rovinách,“ objasňuje lékařka Tomanová.Metoda spočívá v několika důležitých procesech: ve správném dýchání, korekci ramenou, postoji, posedu a uvolnění páteře. Cvičení vás naučí během jedné návštěvy proškolený lékař či fyzioterapeut. Jde o několik minut výuky (stejně jako když vás učí správně dýchat, sedět u stolu...).

Za kolik? V rámci rehabilitace doporučené ortopedem je naučení cviků hrazené pojišťovnami zdarma. Také si můžete najít fyzioterapeuta, který je na metodu školený – tam se pak cena pohybuje zhruba za hodinu od 250 korun, cvičíte pak sami kdekoli.

Jednou z nejznámějších bojovnic proti stárnutí je zpěvačka Cher. Víte, jak dlouho už královna plastik podobné zákroky podstupuje? A co říká na úpravu jejího obličeje odborník? Líbí se mu? Odpovědi najdete v epizodě pořadu Plastiky celebrit televize Stream.cz.

Co říkáte? Nevyzkoušíte některou z novinek?

Reklama

Načítám