Hlavní obsah

Svařák z bílého vína

Hodnocení:
(28)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
2 minuty
Náročnost
nízká

K zimě patří neodmyslitelně svařené víno. A zatímco v Česku automaticky dostanete to z červeného vína, na Slovensku jsem mnohokrát bez upozornění dostala z bílého. Jestli to tak je všude, netuším, ale rozhodně je to výborné!

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 hvězdičky badyánu
  • 3 hřebíčky
  • 1/2 tyčinky skořice
  • 1/4 lžičky citronové kůry
  • 1/2 jablka
  • 450 ml bílého vína
Článek

Postup

Krok 1: V pánvi rozehřejte med a přidejte všechno koření včetně citronové kůry. Za stálého míchání prohřívejte, aby koření do medu pustilo chuť a vůni. Po chvíli odstavte.

Krok 2: Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Víno nalijte do kastrolku, přidejte asi 3 měsíčky jablka, podle chuti můžete i kousek čerstvého zázvoru. Zahřívejte téměř k bodu varu, nesmí ale začít vřít: víno, které přejde varem, přijde o alkohol a změní se tím jeho chuť.

Krok 3: Víno rozdělte do sklenek či hrnečků, podle chuti oslaďte ovoněným medem a ozdobte jablky.

Voňavý domácí svařák zahřeje i zvedne náladu. Udělejte si do zásoby náš kořeněný sirup na rychlou výrobu svařáku, budete mít vždy po ruce surovinu na jeho bleskovou přípravu. Víno pak totiž stačí jen ohřát a smíchat s trochou tohoto sirupu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek