Hlavní obsah
3,6
(29)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

K zimě patří neodmyslitelně svařené víno. A zatímco v Česku automaticky dostanete to z červeného vína, na Slovensku vám připraví "svářo" i z bílého. A rozhodně je to výborné!

5 min.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 hvězdičky badyánu
  • 3 ks hřebíčku
  • 1/2 tyčinky skořice
  • 1/4 lžičky citronové kůry
  • 1/2 ks jablek
  • 450 ml bílého vína
Článek

Postup

01.

V pánvi rozehřejte med a přidejte všechno koření včetně citronové kůry. Za stálého míchání prohřívejte, aby koření do medu pustilo chuť a vůni. Po chvíli odstavte.

02.

Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Víno nalijte do kastrolku, přidejte asi 3 měsíčky jablka, podle chuti můžete i kousek čerstvého zázvoru. Zahřívejte téměř k bodu varu, nesmí ale začít vřít: víno, které přejde varem, přijde o alkohol a změní se tím jeho chuť.

03.

Víno rozdělte do sklenek či hrnečků, podle chuti oslaďte ovoněným medem a ozdobte jablky.

Voňavý domácí svařák zahřeje i zvedne náladu. Udělejte si do zásoby náš kořeněný sirup na rychlou výrobu svařáku, budete mít vždy po ruce surovinu na jeho bleskovou přípravu. Víno pak totiž stačí jen ohřát a smíchat s trochou tohoto sirupu.

Reklama

Načítám