Hlavní obsah

Vánoční polévka 19× jinak: Dáte si rybí, nebo zelňačku?

Foto: Elena Hramova, Shutterstock.com

Foto: Elena Hramova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na štědrovečerním stole by neměla chybět polévka. Nejznámější je tradiční rybí z kapra, ale v mnoha rodinách se objevuje třeba zelňačka, čočková nebo lososová. Na jaké si pochutnáte vy: zvolíte klasiku, nebo se odhodláte experimentovat? Inspirujte se výbornými recepty na vánoční polévky.

Článek

Také se nemůžete dočkat vánočních svátků, protože se těšíte na všechny tradiční (i netradiční) dobroty, které si každoročně užíváte se svými blízkými – a třeba je pro ně i uvaříte? Pak jste tu správně. Začínáme klasickou rybí polévkou, následují krémové, či dietní variace, cizokrajné recepty na vánoční polévky a také zelňačky. Ty v tomto výběru nesmějí chybět, protože se často po vzoru slovenské kapustnice objevují i na českých vánočních stolech.

Tradiční rybí polévka z kapra

Nedáte dopustit na klasiku? Pak na vašem vánočním stole nesmí chybět tradiční rybí polévka z kapra a zeleniny. Zkuste následující recepty, tyto polévky jsou nezapomenutelné. (Jak správně vybrat kapra?)

Krémová i dietní rybí polévka

Kdo má rád husté krémové polévky, ve kterých stojí lžíce, pak ho jistě potěší následující recepty. A pokud držíte dietu i o Vánocích, také pro vás je tu jeden výtečný tip.

Štědrovečerní rybí polévka z jiných krajin

Sicílie, Vietnam nebo třeba Maďarsko. I tyto země samozřejmě mají své tradiční rybí polévky. A i vy je můžete ochutnat. Která vás láká nejvíc?

Zelňačka o Vánocích zachutná i vám

Nejen rybí polévka má nepočítaně variací. Podobně je na tom i zelňačka. Co rodina, to jiný recept, a samozřejmě jsou všechny nejlepší… Zkusíte polévku podle tradičního receptu, anebo třeba s česnekem, či fazolemi?

Na Vánoce čočkovou, hrachovku i houbovku

Na štědrovečerním stole nemusí být za každou cenu jen rybí polévka. Někdo ji nemusí, a tak se rád přikloní ke klasickým receptům, které se běžně jedí i v průběhu roku, jako je třeba houbová nebo fazolová s uzeným masem. Anebo vás zláká vánoční hrachovka, případně čočková klasika?

Načítám