Hlavní obsah
3,3
(34)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Komu připadá smažený květák moc tučný a příprava v trojobalu složitá, bude dnešním receptem určitě potěšen!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks květáku
  • 2 ks brambor
  • 4 lžíce mléka
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 100 g sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks vejce
  • 100 g strouhanky
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Očištěný květák rozeberte na větší růžičky a v osolené vodě uvařte téměř do měkka.

02.

Brambory nastrouhejte najemno a vyždímejte z nich většinu tekutiny. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, sýr, hořčici, strouhanku i nasekanou pažitku a osolte a opepřete. Pokud by bylo těstíčko moc husté, přidejte asi 4 lžíce mléka.

03.

Pečicí papír potřete olejem a klaďte na něj růžičky květáku obalené v těstíčku, nejlépe vám to půjde rukama.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Pokapejte trochou oleje a pečte při 180 stupních do zlatova.

Reklama

Související témata:

Načítám