Hlavní obsah

Blanka v akci: Spiderap vám pomůže s hubnutím!

Foto: Lukáš Nikel

Při cvičení spiderap vám bude nejen do smíchu, ale i do skokuFoto: Lukáš Nikel

Reklama

Zábava, uvolnění a zpevněné svaly – přesně to vás čeká při lekci spiderap. Ano, vypadat při tom budete skutečně jako pavoučí muž či žena. Jste zvědaví? Stačí kliknout na naše video, a hned budete vědět, o co jde!

Článek

„Co všechno lidi nevymyslí,“ divím se při navlékání „postroje", ještě než samotná hodina spiderapu začne. Pružná lanka mi vedou od pasu ke kotníkům i na zápěstí. Zatímco si zkouším, jaký odpor při cvičení mi budou vytvářet, instruktor Karel Švancara mi popisuje, co mě čeká. „Lekce je sestavena částečně z posilovacích, ale i tanečních a protahovacích prvků,“ uvádí mě do obrazu. Zkoukněte naše video zde!

Ano, v podstatě jde o lekci klasického aerobiku, zintenzivněného „gumičkami" na rukou a nohou. Ale nebojte se, že to je extra dřina! Lekce není náročná ani na choreografii, ani na fyzičku. „Zatížení si totiž můžete regulovat – pokud nemůžete, gumičky si povolíte nebo je shodíte úplně,“ radí nám lektor. Jde to pochopitelně ale i naopak – přitvrdit, a tedy přitáhnout.

A já se bavím! Cvičíme tu mladé, staré, tenké i tlusté, začátečnice i pokročilé. Když máme za sebou poslední song, odcházím absolutně spokojená. Dynamické posilování v rytmu dobré hudby, a hlavně skvělého instruktora, vám proto doporučuji vyzkoušet!

Tip redakce:Posilovat můžete i další zábavnou formou, třeba Tancováním u tyče.Pro zdatnější v posilování je pak vhodný bodypump.

Děkujeme Centru rekondice v Praze 9 za výborné podmínky k natáčení.

Reklama

Související témata:

Načítám