Hlavní obsah

Boty pro drsňačky: Platformy i pořádné jehly

Foto: Thinkstock

Nebojte se přitvrdit na stylu!Foto: Thinkstock

Reklama

Milujete černou barvu, kůži, drsný styl rockerky? Pak je vám věnován dnešní článek o botách, k nimž neodmyslitelně patří vysoké podpatky, klínky a platformy, ale i různé cvočky, řemínky a přezky. A nezapomeňte ani na tetování. Tentokrát však nemusíte hned běžet do tetovacího studia, ale obujte si pokérované botky!

Článek

Nebaví vás všední boty, a máte rády něco „ostřejšího“? Cloumá vámi silná vášeň pro krásné lodičky a chcete vypadat jako sexy kočka? Pak si váš odvážný styl také žádá odvážné podpatky.

Na vysoké noze

Ať už jsou to kovové jehly, děravé platformy nebo o kapku pohodlnější klínky, v modelech, které jsme pro vás vybrali, se prostě budete odlišovat v každém případě. Navíc z vás udělají sexy dračice, jejichž dlouhé nohy na ulici nikdo nepřehlédne. Dobře vynikne váš kotník hlavně v páskových lodičkách, jejichž řemínky ho důmyslně zvýrazní.

Pokud ale nejste na podpatky zvyklé a chcete rockerský look vyzkoušet, začněte raději trénovat na nižších podpatcích nebo si nechte poradit, které vysoké podpatky mohou být pohodlné. Hledáte-li něco robustnějšího a stabilnějšího, zvolte třeba dřeváky, které se letos opět vrátily do módy. Ovšem úplně v jiném „kabátě“. Nevěříte? Pak jste nečetli náš článek Dřeváky: Super hit jara a léta!.A pro ty, které si podpatky nemohou dovolit, a přesto si chtějí zachovat svou tvář, jsou tu cool kotníkové kecky s cvočky.

Černá na výsluní

Rebelská barva je odjakživa černá, a tak není divu, že rockerky tuhle barvu zbožňují. Abyste se však odlišily, nemusíte nosit striktně černou. Určitě oslníte také v sytě červených, rudých odstínech a ve zvířecích vzorech à la leopard, gepard či levhart. Tady ale pozor, k jakému oblečení si takové nápadné botky obujete. Volte raději jednobarevné kousky jako třeba černé šaty, které právě podtrhnou ostatní doplňky a výrazné líčení včetně rudé rtěnky.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1280 Kč, Baťa 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 399 Kč, Deichmann 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 5030 Kč, Zara 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 799 Kč, Deichmann 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1280 Kč, Deichmann 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Iron Fist 1651 Kč, Topshop 2100 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Mango 2999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tamaris 1999 Kč, Topshop 2100 KčFoto: Archiv firem

Detail na mušce

Domníváte se, že krajka sluší jen romantickým něžným dívkám a ženám? Omyl! Černá krajka, síťovina a rafinované volány mohou doladit i outfit v takzvaném vamp a glamour stylu, který mohou zvolit i „drsňačky“. Vždyť i ony chtějí vypadat rebelsky, ale zároveň žensky. Mezi další prvky, kterými docílíte daného vzhledu, se řadí trendy vychytávky v podobě různých cvočků, nýtů, přezek, ale i šněrování. A kam v takových zdobených botkách vyrazit? Krajkové lodičky si obujte k večerním koktejlkám a cvočky se hodí k roztrhaným džínám i kraťasům.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1699 Kč, Zara 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 2700 Kč, Zara 999Foto: Archiv firem

Foto: Baťa 399 Kč; Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 2100 KčFoto: Baťa 399 Kč; Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Baťa 799 Kč, Deichmann 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 4500 Kč, Deichmann 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Deichmann 549 Kč, Zara 1499 KčFoto: Archiv firem

Boty s tetováním

A teď tu máme něco pro opravdové fanynky drsného stylu. Boty, které se vymykají všem směrům a svou avantgardností a extravagancí ztvárňují spíše hotová umělecká díla. Ale nelekejte se, hlavním námětem výtvarného stylingu jsou lebky, vypouklé oči, hadi, ještěři nebo třeba kříže. Takže toužíte-li po osobitosti a výjimečnosti, nechte se zlákat a pořiďte si tyto jedinečné kérky na botách. Doladí totiž i jakýkoli „streetový" outfit.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Ed Hardy 1400 Kč, Iron Fist 1252 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto: vše Iron Fist 1210 Kč, 1434 KčFoto: Archiv firem

Tak už jste si vybraly? My ano.

Reklama

Související témata:

Načítám