Hlavní obsah

Cviky, které vás zbaví bolestí zad!

Foto: thinkstock

Za bolest může spoustu věcí. Zkuste je odhalit (a řešit) dřív, než bude pozděFoto: thinkstock

Reklama

Bolavá záda? Tak ta zatraceně umí znepříjemnit život! Aby se vám tyhle potíže vyhnuly velkým obloukem, připravili jsme vám cvičební program na doma. Podívejte se a vyzkoušejte ho, protože úspěch je zaručen!

Článek

Kdo nezná potíže s bolavými bedry, zablokovaným krkem nebo nepříjemným vystřelováním bolesti do zad či nohou, má štěstí. Anebo ví, jak takovým potížím zabránit. Příčiny jsou totiž známé: sedavé zaměstnání, hodně hodin strávených před počítačem nebo v autě, málo přirozeného pohybu, špatná matrace na spaní, nevhodná obuv a další. Pro ty, kteří se rozhodnete to změnit, máme připravené následující video, podle něj si můžete doma zacvičit. Celá sestava by vám neměla zabrat více než deset minut. Proto každý z cviků provádějte zhruba devadesát vteřin.

S námi naštěstí cvičíte vždy s instrukcemi profesionálů, proto dbejte jejich doporučení. „Ve snaze kompenzovat nedostatek pohybu v běžném životě často nevhodným cvičením nebo sportem totiž můžete tělo ještě více přetěžovat,“ říká fyzioterapeut Jaroslav Zelenka ze studia Tensegrity.

Proto pokud jsou vaše potíže se zády dlouhodobé, měli byste se poradit s odborníky (lékař, fyzioterapeut). Náprava začíná totiž většinou u základních věcí, jako je správné dýchaní a držení těla. „Je důležité poznat, kde jsou svalové dysbalance, jaké jsou vaše pohybové stereotypy, jak dýcháte a zvolit takové řešení, které bude odpovídat konkrétním potřebám,“ doplňuje Jaroslav Zelenka, s nímž a instruktorkou jógové terapie Lenkou Oravcovou jsme natáčeli.

Tip redakce:Na bolavá záda vám také pomůže závěsné cvičení, které najdete pod názvem Blanka v akci: Objevila cvičení pro boubelky nebo Cvičení vleže, které je také dělané na míru potřebám.

Podívejte se a zkuste! Co vy na to?

Produkce: Kateřina Pechová, styling: Dušan Bebčák, vizáž: Ilona Rubešová (SURFACE, profesionální škola vizážistů). Za umožnění natáčení děkujeme Tensegrity, s tudiu přírodní léčby, jógové terapie a zdravého pohybu v Praze 4.

Reklama

Načítám