Hlavní obsah

Dcera je chorobná lhářka

Foto: Thinkstock

Lhaním dcerka ubližuje sama soběFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen dospělí, ale i děti lžou, a není to žádná výjimka! Podle naší čtenářky mají k tomu sklony, když chtějí na sebe upoutat pozornost. Máte také takovou zkušenost? Zalhaly jste někdy, i když to bylo pro dobro věci? Pojďte nám o tom napsat na info@prozeny.cz a vyhrát 500 korun.

Článek

Já, pokud to není milosrdná lež, která by dotyčnému nějak pomohla či prospěla, mluvím pravdu. Někdy jsou to ale drobné větičky, jen aby byl takříkajíc klid. To, že si žena ubere pár korun z údajné ceny za botičky nebo nové šaty, je jen důkaz toho, že ví, co bude následovat za smršť otázek. To není lež, ale jen drobná úprava ceny.

Ale teď k něčemu, co vůbec nechápu, a je zřejmě chyba ve mně a v celkové výchově. Mám dcerku a jejím uměním je lhaní. Lže ve škole, doma, prostě všude. Četla jsem, že děti tím upoutávají pozornost a snaží se zaujmout, ale neřeší následky, které pak přijdou. Je jedináček a je pravda, že toho času po práci mi už tolik nezbývá, abych jí ho věnovala všechen, ale snažím se.

Příklad jejích lží

Maminka čeká miminko – upřesněno dvojčata. Nevím, kde na to přišla, ale kamarádka se strašně divila, když mi nezačalo růst bříško.

Rozbitá propiska a její úlomky nalezeny ve vaně. Bydlíme samy, jen já a dcera. Na otázku, kdo ji rozbil, odpověď: Já ne!!! Zapírala a stále zapírá, i když vím, že nikdo jiný to být nemohl.

Odjela na tábor a volali mi asi po třech dnech. Já utrpěla šok jen z toho, že mi volali, a oni se potřebovali ujistit v tom, jestli jsem si nespletla datum narození dcery na všech přiložených dokumentech, protože ona zarytě tvrdí, že má zrovna dnes narozeniny. Narodila se 20. července, ale chtěla je mít na táboře už 5. července.

Takových lží a výmyslů jsou spousty. Ona zřejmě nechápe, že ubližuje nejen okolí a mně, ale hlavně sobě, protože jí už nikdo nevěří ani slovo, kamarádky a kamarádi se k ní obracejí zády. Takovéhle lži pak přerůstají v celoživotní lhaní, kdy si lidé myslí, že je to pravda, i když je to lež, a té své lži věří natolik, že si za ní stojí.

A lhát partnerovi? Nikdy. Z jeho zkušenosti vím, že takovou chorobnou lhářku měl za partnerku, dokonce si vymyslela těhotenství a pak se nechala hospitalizovat na údajný potrat, který se nekonal. Ublížilo mu to natolik, že je k ženám opatrnější a než si některá získá jeho důvěru, trvá to hodně dlouho.

Kdo jednou zklame, klame celý život, a tak lhát se nemá.

Zalhaly jste někdy, i když to bylo pro dobro věci? Vyhlašujeme hitparádu lží, které vám prošly, i když jste to myslely dobře. Pište na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám