Hlavní obsah

Dejte šanci tchyním. Všechny nejsou fúrie!

Foto: shutterstock.com

Ne všechny tchyně jsou špatnéFoto: shutterstock.com

Reklama

Téma týdne: nemůžu vystát tchyni. Jak vycházíte s tchyní? Naše čtenářka, trojnásobná tchyně, se rozhodla odhalit nám svůj pohled z druhé strany. Otázka tedy zní: Musí být tchyně zaručeně fúrie? Své příběhy nám pošlete na info@prozeny.cz.

Článek

Jsem vdaná přes 30 let. Mojí tchyni je přes 80. Prožily jsme spolu hodně, dobré i špatné. Myslím si, že nikdo není dokonalý. Ale je možné, že my tchyně - mám tři dospělé syny - jsme někdy nesnesitelné. Někdy si lidé ,,nesednou" a jako na potvoru to bývá zrovna snacha.

Já mám velké štěstí, protože moje snachy jsou moc hodné holky. Ale ony mohou mít naprosto jiný názor a třeba si myslí, že jsem také na zabití. Moje tchyně mě naučila dost věcí ohledně domácnosti, za což jí jsem vděčná. Hodně názorů, které jsem odsuzovala, nyní chápu.

Samozřejmě jsme měly a máme spory - například jsme se velice pohádaly o mém právu být na její chalupě - neboť šlapu po její trávě a dýchám její vzduch! Také není možné, aby naše vnoučata přijela na chalupu, kde nikdo nebydlí, i se svými kamarády. Vnoučatům je 10 a 4 roky a sama se nudí. Vloni jsme přivezli s sebou sestřenici vnoučat, to bylo boží dopuštění, tchyně to brala jako podraz.

Již tam nejezdím - ani sama, ani s vnoučaty. Můj dům to není a manžel je diplomat - prý si to máme vyříkat mezi sebou. Naivka. Nyní mám problém - nejmladší syn se po dvou letech rozešel s dívkou. Jenže já jsem si na ni zvykla a stýská se mi po ní.

Přivedl si domů novou přítelkyni a já jsem  musela a chtěla udělat všechno pro to, aby se ta dívčinka necítila odstrčená nebo nevítaná. Taky to není jednoduché. Jistě za svůj ,,tchynin" život udělám spoustu nechtěných chyb, dotknu se citů svých snach, plácnu nějaký bolavý nesmysl...

Ale vím na 100 %, že za svými snachami - mými holkami - stojím a vždycky se snažím dívat se na věc očima ženy, ne očima matky. I když - pokud bude spokojená moje snacha, je pravděpodobné, že bude spokojený můj syn i vnoučata. Prosím, mějte s námi, tchyněmi, milé snachy, trpělivost.  Ale nenechte se ničit, je to váš život. Vždyť děti máme jen půjčené, vyrostou, a když se usměje štěstí, tak se k nám vracejí.

Jaké máte zkušenosti s tchyní vy? Brání vás, nebo se chová stále jako máma svého bezchybného synátora? Napište nám na info@prozeny.cz a vyhrajte 500 korun.

Reklama

Načítám